Mans de Sant

D’on són els nostres protocols de fisioteràpia?

Per al bon funcionament del centre de fisioteràpia és molt important seguir els protocols, d’aquesta manera els pacients sabran a cada moment que qualsevol persona de l’equip de Mans de Sant li pot seguir el tractament en cas que sigui necessari, ja que donem prioritat a seguir una freqüència lògica del tractament.

El fonament dels nostres tractaments és el treball de parts toves, és a dir, lligaments, músculs, tendons.

Tractament i filosofia a nivell de raquis:

Per als nostres tractaments ens basem principalment en els coneixements de tres terapeutes: dos metges i un doctor en fisioteràpia. Els metges són el Dr. Cyriax (Inglaterra1987) el Dr.Ongley (USA) i el fisioterapeuta, el Dr. Benjamin.

El Dr. Cyriax, com tots sabem, va inventar la tècnica del massatge transvers profund, aquest tipus de massatge es basa a trencar el teixit cicatrizal i adherències que poden crear en un tendó, múscul o lligament a causa d’un traumatisme o micro traumatismes repetitius, això és que si un múscul, tendó o lligament ha patit un trencament fibril·lar, el cos el repara amb col·lagen (més dur i menys elàstic que l’elastina) de tal forma que forma un cayo o cicatriu, que si no es repara fa molt més vulnerable a aquest teixit tou a tornar-se a lesionar, de fet sol lesionar-se ja que tendim a sobrecarregar i estirar la zona provocant micro-romps en el teixit en concret amb la conseqüent inflamació crònica. Per a reparar la lesió hem de trencar aquestes adherències de col·lagen perquè es torni a reparar el teixit, però aquesta vegada de forma més alineada.

El Dr. Ongley va estudiar la tècnica de Cyriax, es va fixar que Cyriax treballava molt el teixit de les extremitats però que no aplicava la seva tècnica als lligaments del raquis, per la qual cosa va començar a experimentar el seu tractament en els lligaments del raquis, ho va fer de la següent manera: quan li venia un pacient amb dolor irradiat ja fora de lumbars, cervicals, dorsals, li injectava un líquid analgèsic en el lligament que ell creia lesionat, de tal forma que va anar investigant tots els patrons d’irradiació dels lligaments del raquis. Una altra forma que usava per a esbrinar el patró d’irradiació dels lligaments era injectant un irritant en el propi lligament i apuntava el patró de dolor del lligament.

Va començar a observar que tractant els lligaments molts dolors que abans no se sabia d’on venien, desapareixien, i que moltes contractures i dolors d’esquena se solucionaven.

El Dr. Benjamin va unificar els descobriments de Cyriax i Ongley i va incorporar en el seu protocol de tractament les proves musculars.

 Una fisioterapeuta de Mans de Sant hace un masaje

Articles recents

Ves al contingut