Mans de Sant

Distensió del genoll per rotació

La distensió per rotació es produeix per rotació forçada o cop directe. El genoll és l’articulació més important en l’extremitat inferior, ja que absorbeix les forces ascendents i descendents. Des del centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat, Mans de Sant volem explicar com funciona el genoll i què produeix el dolor.

Lligaments coronaris: uneixen els meniscos a les tuberositats tibials. Són molt curts, però la seva lesió produeix dolor, hipersensibilitat, vessament intraarticular, espasme muscular. Si s’instal·la com a crònica, el malalt es queixa que el genoll està feble i dolorós, amb caigudes inesperades, atròfia del cuadriceps.

Menisc intern: són dos elements fibrocartilaginosos, situats entre la epífisis tibial i els còndils femorals. La seva funció és facilitar els moviments de vaivé i lubrificar l’articulació. La lesió sol ser ocasionada per rotació de la cama que es troba en lleugera flexió i suportant el pes del cos. Com és fibrocartilaginós no es pot reparar, perquè no té circulació, però ocasionalment pot reinserir-se en la càpsula. L’obstrucció del moviment és provocada per la porció trencada del menisc, pessigada entre el fèmur i la tíbia durant l’extensió. Hi ha dolor en la interlínea articular i amb els moviments forçats, bloqueig en flexió. El vessament apareix en les pròximes hores per la qual cosa és important un embenatge precoç. S’indica poc repòs, massatge i contraccions per a resguardar el to del cuadriceps. Si no es redueix el menisc, s’irrita la membrana sinovial, s’engrosseix i inflama, retardant la recuperació.

Els meniscos són estructures fibrocartilaginoses destinades a l’amortiment de les forces que es transmeten entre fèmur i tíbia. De morfologia semilunar, més tancada en l’extern que en l’intern, presenten tots dos una secció triangular. El menisc intern es troba fermament fixat a la superfície no articular de la tíbia pel lligament coronari.

 Massatge de fisioterapia en Sant Cugat

Articles recents

Skip to content