Mans de Sant

Automassatge en la zona lumbar amb Cool Roller

Cool Roller és un aparell creat fa poc pel fisioterapeuta Iván Alòs, que utilitza en contrast fred-calor (a través del massatge terapèutic a l’una amb l’aplicació de crioteràpia).

Columna lumbar: zones a treballar amb el Cool Roller

És molt important que abans sàpigues quines estructures exactament de la columna lumbar treballaràs amb aquest automassatge:

Quadrat lumbar, un múscul que es troba als costats de l’abdomen, en la part posterior. El quadrat lumbar s’origina en la cresta ilíaca i en els lligaments iliolumbares, i s’insereix en l’última costella i les apófisis transverses de les vèrtebres lumbars des de L1 fins a L4. La seva funció depèn de l’activació d’aquests músculs: si s’activa unilateralment el quadrat lumbar inclina el tronc cap al mateix costat que es contreu; mentre que si s’activen bilateralment, estén la columna lumbar i contribueix al descens de l’última costella durant l’espiració.

Inserció dels glutis en la cresta ilíaca, pel fet que és part de les zones que es tiben amb freqüència durant les lumbàlgies.

Musculatura paravertebral lumbar, la tensió de la qual és també producte del dolor en la columna lumbar.

Lligaments iliolumbars, que mantenen l’estabilitat dels ossos sacre i ilíacs amb la columna lumbar i tendeixen a inflamar-se i produir dolor lumbar.

Parts que conformen el Cool Roller

En articles passats t’hem explicat les parts que conformen el Cool Roller, però ve bé tornar-les a explicar perquè entenguem a l’hora de realitzar l’automassatge on va cadascuna de les parts.

Automassatge lumbar amb Cool Roller

El Cool Roller posseeix forma de dues esferes, una anterior i una posterior, unides entre si, formant en la unió un coll. La seva superfície és rugosa, per a evitar que el Cool Roller es pugui relliscar. En l’esfera anterior aconseguim una esfera més petita, anomenada punter (que en aquest automassatge ens servirà de guia per a la col·locació correcta del Cool Roller).

El disseny del Cool Roller permet adaptar-se als relleus del cos a la perfecció. És una excel·lent eina ideada per a qualsevol que vulgui provar-ho.

Com realitzar l’automassatge lumbar amb el Cool Roller?

Depenent de la zona que es vulgui treballar, realitzarem el següent:

Treball de la inserció del quadrat lumbar, cresta ilíaca i origen dels glutis

Per a treballar tota aquesta zona has de ficar-te al llit boca amunt sobre una superfície horitzontal (sòl o llitera). Has de col·locar el Cool Roller amb el punter en direcció cap al teu cap o cap als teus peus, i col·locar el coll del Cool Roller just sota la teva cresta ilíaca. Mou els malucs cap a un costat i cap a l’altre, de manera que sentis com es llisca el Cool Roller per tota la teva cresta ilíaca, masajeando la insefción del quadrat lumbar i l’origen dels glutis.

Treball de les fibres del múscul quadrat lumbar

El que volem és treballar sobre el ventre d’aquest múscul. Per a poder aconseguir-ho, es col·loca el Cool Roller amb el punter apuntant cap a un dels nostres costats i ens col·loquem sobre ell boca amunt, però lleugerament inclinats (així es cobreix tota la superfície del múscul, ja que vam dir que es troba en el costat de la zona abdominal però en la part posterior del tronc). Empeny-te amb els peus cap amunt i cap avall, al llarg del ventre del quadrat lumbar.

Treball dels músculs paravertebrales lumbars i lligaments iliolumbars

Per a masajear aquesta zona igualment necessitem estar ficats al llit boca amunt en una superfície horitzontal. Col·loquem el Cool Roller girat cap a un dels nostres costats, de manera que el coll quedi just sobre les nostres vèrtebres lumbars. Una vegada més utilitzant els peus ens empenyerem cap amunt i cap avall, sentint com el Cool Roller es mou al llarg de la nostra columna treballant músculs i lligaments per igual.

Anima’t a combatre els dolors lumbars amb el Cool Roller a casa, i veuràs com la tècnica de Criomassatge Terapèutic en Sec realment funciona!

 Massatge fisioterapia Sant Cugat amb Cool Roller

Articles recents

Skip to content