Mans de Sant

Automassatge al gluti amb Cool Roller

Una nova eina com ho és el Cool Roller porta molts beneficis, per la qual cosa és necessari treure-li tot el profit que sigui possible. Per la seva forma tan particular, el Cool Roller s’adapta a la forma de qualsevol zona del nostre cos, permetent-nos aconseguir plans profunds i teixits objectius particulars que a l’hora de treballar-los amb un simple massatge amb les mans és bastant tediós o és de difícil accés. En aquest article t’expliquem com realitzar correctament un massatge de la zona dels glutis amb el Cool Roller, i així puguis realitzar-lo tu mateix a casa sense problemes. També pots visitar Mans de Sant, el centre de referència de fisioteràpia a Sant Cugat.

Regió glútea: estructures a treballar amb el Cool Roller.

Per a aconseguir l’objectiu que volem aconseguir en tractar la zona glútea necessitem conèixer-la primer. Tenim 3 músculs glutis:

  • El gluti major, el més superficial dels 3. El gluti major té diversos orígens: en l’os ilion, en l’os sacre, en la fàscia lumbar i en el lligament sacrotuberoso. Les fibres es dirigeixen cap avall i cap a fora, per a acabar inserint-se en la tuberositat glútea del fèmur i en la banda o cintilla iliotibial. El gluti major és un múscul que estén i trencada externament el maluc.

  • El gluti mitjà, múscul que se situa en un pla inferior al gluti major. El gluti mitjà s’origina en la cara externa de l’os ilion i s’insereix en el trocànter major, relleu ossi de l’os fèmur. El gluti mitjà és un potent abductor de la cuixa, a més de girar-lo medialment.

  • El gluti menor és el múscul gluti més profund. Aquest té el seu origen en l’os ilion igual que el gluti mitjà, però per sota de la inserció d’aquest últim. El gluti menor s’insereix en el trocànter major, i la seva funció és abductor i rotador medial de la cuixa.

Tècniques de massatge de glutis amb el Cool Roller

Per a realitzar les tècniques la millor posició per a realitzar-les és estant assegut sobre el Cool Roller o ficar-se al llit boca amunt sobre el Cool Roller i una superfície horitzontal, pel fet que és necessari ficar-se al llit sobre el Cool Roller i així arribar als plans profunds (a més d’estalviar energia, ja que en fer rodar el Cool Roller amb les mans estant dempeus és molt més tediós).

Existeixen 3 tècniques per a usar el Cool Roller en glutis:

  • Ficats al llit boca amunt sobre el Cool Roller col·locat en un dels nostres glutis (el punter dels quals ha d’apuntar, valgui la redundància, cap a algun dels nostres costats) donem suport al taló de la cama sobre la qual estem treballant en el genoll de la cama contrària i ens empenyem amb el peu que es recolza en el pis, cap amunt i cap avall.

  • Ficats al llit boca amunt sobre el Cool Roller col·locat en un dels nostres glutis (el punter dels quals ha d’apuntar aquesta vegada cap al cap o els peus) ens empenyem amb els peus cap a un costat i cap a l’altre.

  • Igual que la primera tècnica, només que aquesta vegada girem el cos de costat, per a incidir encara més sobre els plans profunds, o estàtic (si es vol desactivar un punt gallet).

 Massatge al gluti amb fisioterapia i Cool Roller

Articles recents

Skip to content