Mans de Sant

Massatge fisioterapèutic a la zona lumbar

El massatge sense crema és un massatge que ve molt bé per a poder relaxar la musculatura i avaluar el to muscular, perfecte per a preparar els músculs de la zona lumbar per a altres tractaments (com per exemple el massatge miofascial, on és necessari situar els punts gallet, o el massatge amb crema, on la crema pot destorbar si es realitzen tractaments posteriors).

Com realitzar el massatge sense crema en la zona lumbar?

Abans de si vulgui pensar en l’execució del massatge sense crema en la zona lumbar és necessari revisar la integritat dels lligaments, estructures on se sol trobar el dolor. L’entendre en quin estat estan els lligaments t’ajudarà a ordenar al teu cap com serà la sessió del massatge.

L’ordre de palpació dels lligaments de la zona lumbar ha de ser: lligament intertransvers, lligament interespinós, lligament iliolumbar, lligament sacroilíac, lligament sacrotuberoso.

El massatge fisioterapèutic és el senyal d’identitat de Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès. Dins d’aquest sistema s’inclou el massatge amb crema en la zona lumbar per part del fisioterapeuta Ivan Alòs. El massatge amb crema en la zona lumbar té un objectiu: s’enfoca totalment en la relaxació dels teixits.

Pautes per a realitzar el massatge amb crema en la zona lumbar

En primer lloc és necessari trobar una crema o oli, de preferència una especial per a massatges. La quantitat de crema o oli ha de ser poca, a penes unes gotes. La crema o oli s’aplica primer a les mans perquè no hi hagi un contrast de temperatures brusc. Després es procedeix a treballar la zona.

 Una fisioterapeura hace un masaje lumbar en Sant Cugat

Articles recents

Skip to content