Mans de Sant

Tractem les cicatrius postquirúrgiques amb Physium

Després d’una intervenció quirúrgica queda una cicatriu que pot ser molesta i de vegades dolorosa. En Mans de Sant disposem d’un sistema que permet tractar aquest inconvenient. Mitjançant el mètode innovador Physium System és més fàcil alleujar aquests dolors.

Physium System disposa d’un protocol clínic de tractament adaptat al tipus de cicatriu i dolor del pacient. El tractament consisteix a mobilitzar, de manera controlada, la cicatriu i les adherències postquirúrgiques per aconseguir major flexibilitat, i així reduir progressivament la pressió fascial sobre el sistema neurovascular i muscular, el que millora la clínica del pacient (dolor i inflamació).

A Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès, disposem de Physium per poder tractar aquestes cicatrius de les pacients. Els massatges ajuden a aplanar les cicatrius hipertròfiques, a evitar la retracció i a millorar la circulació activa. Hi ha estudis que mostren que la teràpia de massatge augmenta la flexibilitat i la disminució de les bandes de cicatrització (Patiño et al, 1999).

Physium ajuda al terapeuta a alliberar adherències gràcies al seu sistema de braços. És possible alliberar les adherències del teixit en qualsevol part del cos.

Les cicatrius hipertròfiques són proliferacions incontrolades del teixit fibrós a causa de la síntesi excessiva de col·làgens, fibronectina i proteoglicans (Tredget et al, 1997) després de la lesió a la pell (De et al, 1993). En molts dels pacients que s’han sotmès a cirurgia sol aparèixer cicatrius, adherències, fibrosi associada amb el dolor (Darzi, 1992, Juckett, 2006); i no existeix tractament eficaç (Tredget et al, 1997; Zouboulis et al, 1993; Norris, 1991).

Millora de la circulació amb Physium

Els massatges ajuden a aplanar les cicatrius hipertròfiques, a evitar la retracció i a millorar la circulació activa. Hi ha estudis que mostren que la teràpia de massatge augmenta la flexibilitat i la disminució de les bandes de cicatrització.

Si pateix des de fa temps aquestes cicatrius, proveu amb aquest innovador sistema. Per a més informació consulti els nostres tractaments.

 Sessió de Physium al centre de fisioterapia de Sant Cugat

Articles recents

Ves al contingut