Mans de Sant

Tècniques per reduir el dolor del punt gallet

Un punt gallet o triggerpoint és una regió molt irritada dins d’un fascículomuscular hipertònic en un múscul esquelètic o en una fàscia muscular. El punt gallet és dolorós a la palpació i pot provocar dolor irradiat, tensions musculars (també en altres músculs) o reaccions vegetatives. També existeixen punts gallet en altres teixits, com per exemple en la pell, en el teixit gras, en els tendons, en els lligaments, en les càpsules articulars o en el periosti, però aquests no són tan constants com els punts gallets miofascials; tampoc té sempre la mateixa localització ni produeixen dolor irradiat.

Tècnica de compressió isquèmica

En aquesta tècnica s’exerceix pressió sobre el punt gallet, de manera manual. El dolor que això provoca ha de ser ben tolerat i serveix com a fenomen de control. Quan al cap d’una estona (de 15 segons a un minut) el dolor desapareix, s’augmenta la pressió fins a aconseguir la pròxima barrera de dolor i es repeteix la compressió fins que el punt gallet ja no sigui dolorós. A continuació es practica activament la nova amplitud del moviment adquirida.

-ALGÓMETRE. Es compon d’una esfera amb les mesures de pressió en Kg./cm², va de 0 a 16 Kg./cm², de la mateixa esfera surt un tub cilíndric d’uns 10 cm que acaba en una goma durade 1 cm², quan pressionem amb la goma apareixen en l’esfera els Kg./cm² que estem aplicant de força, pressionem el punt gallet del pacient fins que no aguanta el dolor, en retirar el algómetro la mesura de pressió que hem realitzat queda fixada en l’esfera.

Articles recents

Ves al contingut