Mans de Sant

Tècniques de fisioteràpia per l’esquinç de turmell

Desgraciadament és comú entre els corredors patir i succeeix quan els lligaments del turmell s’estiren o s’estripen, normalment per una torçada o per un traumatisme directe (causa més comuna en esports de contacte). Hi trobareu, igual que en el número anterior, breus definicions de les lesions, formes de tractar-les i prevenir-les.

A continuació, Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat expliquem que els tres graus en què es classifiquen els esquinços segons la gravetat, però abans volem remarcar la importància de seguir sempre el tractament correcte en cada cas, guarir malament un esquinç de lligaments, el pot convertir en crònic.

Grau I: sobreestirament del lligament o lligaments. Es pot seguir caminant, però amb alguna molèstia. Produeix una lleu inflamació.

Grau II: el lligament o lligaments estan esquinçats parcialment. Es camina amb grans dificultats i el dolor és intens en l’articulació. Apareix edema i inflor.

Grau III: trencament total de lligaments. Gran dolor, impossibilitat per caminar, apareix gran edema i inflor a la zona.

Com alguns recordareu, en la primera part d’aquest article parlem de la tècnica RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation). Aquesta tècnica ajuda a baixar el dolor i la inflamació del turmell. El tractament de fisioteràpia posterior ha de ser aplicat per un fisioterapeuta, adaptant-lo a la zona de la lesió i la seva gravetat. Aquest ens farà Cyriax en els lligaments lesionats per estimular la seva regeneració.

En la rehabilitació d’un esquinç remarcar que aplicar tractament amb Indiba dóna molt bons resultats com a mètode antiinflamatori i la recuperació de la lesió s’accelera significativament, especialment si l’apliquem a la poca estona d’haver patit la lesió. És molt important seguir la rehabilitació treballant al final de les recuperacions exercicis de propiocepció per reforçar el turmell i evitar futures recaigudes, (treballen la coordinació de la musculatura i la preparen per afrontar moviments inesperats).

 Massatge de fisioterapia a Sant Cugat

Articles recents

Ves al contingut