Massatge fisioterapèutic dorsolumbar i de maluc

Updated: Jul 10

El Massatge Fisioterapèutic ha de seguir una seqüència: massatge en sec, massatge miofascial, massatge transvers profund (també conegut com Cyriax), Criomassatge Terapèutic en Sec amb Cool Roller i massatge amb crema.

Els primers moviments durant el massatge en sec són suaus (sobretot si el dolor es troba en etapa aguda) i treballant de menys a més profund, amb moviments giratoris que abastin tota la zona dorsolumbar i maluc (incloent glutis). Després s'avança cap a maniobres de pressió i lliscament que seran molt més intenses.

Més tard s'avança al treball de fascias, adherències i punts de gallet i l'aplicació de Criomassatge Terapèutic en Sec amb Cool Roller (eina que té diversos punters i superfícies que aperenderás a utilitzar en aquesta zona dorsolumbar i de maluc).

El gerent de Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat, Iván Alós, t'explicarà les maniobres que han de ser executades a l'hora de realitzar un massatge fisioterapèutic en la zona dors lumbar i en el maluc.El massatge fisioterapèutic

Recordem que el massatge fisioterapèutic és un compendi de tècniques que busquen alleujar el dolor d'origen muscular, lligamentós i tendinós; en aquest cas, com ens orientem al massatge en el raquis, ens centrem en l'origen de naturalesa lligamentosa.


Un fisioterapeuta fa un massatge de fisioterapia en Sant Cugat


37 views0 comments