top of page

Les aplicacions de les ones de xoc

Updated: Feb 6, 2022

La teràpia d’ones de xoc radials és generalment una forma molt fàcil aplicació del tractament amb només unes poques regles simples que han de ser observades. A Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat del Vallès, utilitzem aquesta tecnologia per a tratar els pacients.


El pacient es col·loca de manera que l’àrea de tractament és fàcilment accessible des de dalt amb la peça de mà. Això permet que el pes propi de la peça de mà a utilitzar i el terapeuta pot tractar la zona amb eficàcia sense necessitat de l’aplicació de la força i sense pressionar.


La regió de tractament o punts de tractament han d’estar situats amb precisió. Això es fa generalment per aplicació palpació directa d’ones de xoc també pot ser utilitzat com un sistema de retroalimentació, en particular per als punts d’activació.


Una vegada que la regió de tractament ha estat localitzada, la fricció de la pell es redueix amb una loció i la peça de mà es col·loca en una posició el més vertical possible i es manté amb el seu propi pes. La mà lliure del terapeuta fixa la regió de tractament i forma una mena de resistència per al front d’ona aplicada.

El tractament pot ser aplicat per tres mètodes:


  • Estàtic: la peça de mà roman en la seva posició i la pressió es va variar simplement en el seu eix longitudinal.

  • Semi-estàtic: la peça de mà roman en la seva posició i la direcció en la qual s’aplica l’ona de xoc es varia per la inclinació de la peça de mà.

  • Dinàmica: la peça de mà es mou de manera uniforme sobre la regió de tractament amb pressió constant.


La teràpia d’ones de xoc radials, per problemes ortopèdics superficials tals com:


Tendinopatia d’inserció, problemes en els tendons, la inflamació crònica, sistemes de múscul hipertònic, síndromes miofascials, tractaments hematoma, tendinopatia d’inserció radial i cubital, epicondilitis, tendó d’Aquil·les, la inserció del múscul esternoclidomastoïdal, problemes en els tendons, la fascitis plantar, tendó del quàdriceps / ròtula tendinopatia, la inflamació crònica, polze artritis de l’articulació basal, la contractura de Dupuytren, tracte iliotibial, bursitis trocantèria, la tendinopatia rotuliana, rampes a la cama, sistemes de múscul hipertònic i marge trapezi superior.


L’àmplia gamma de freqüències i els diversos capçals d’aplicació amb diferents diàmetres i formes diferents es poden utilitzar per a una àmplia gamma de tractaments addicionals-d’ortopèdia a la neurologia (reducció de l’espasticitat), medicina interna (drenatge limfàtic, la mobilització de les secrecions) a la dermatologia (teixit premi, tractament de la cel·lulitis).


L’èxit del tractament s’ha realitzat i documentat en totes aquestes àrees. Aquesta és una impressionant confirmació de l’eficàcia d’aquest procediment terapèutic fàcil d’usar i mostra que una àmplia gamma d’indicacions addicionals també pot ser tractada.


Les ones de xoc són un sistema que utilitzem a Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat
Tractament de fisioteràpia amb ones de xoc


58 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page