Mans de Sant

Fisioteràpia per evitar lesions en les tasques de la llar

Tasques tan rutinàries com fer el llit, cuinar o netejar els vidres poden desencadenar problemes a nivell articular, tendinós, lligamentós i muscular, ja sigui per mala execució o per excés de moviments repetitius. Cal anar amb compte. A Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat, us volem donar uns consells prevenir les lesions musculoesquelètiques en les tasques de la llar.

Mantenir una postura correcta, tenir molt en compte no prendre mal per excés de repeticions i fer servir en cada cas els accessoris idonis, resulta fonamental per evitar lesions. Són consells prou obvis però que sovint oblidem, quan escombrem, netegem vidres o aixequem pesos a la llar. Són feines que ens poden provocar traumatismes en braços, cames, mans i esquena, perquè impliquen una càrrega molt pesada per a l’aparell locomotor.

Els fisioterapeutes recorden també que són els nens i la gent gran els més vulnerables. Lumbàlgia, síndrome de túnel carpià, epicondilitis: podem evitar-les amb una bona

higiene postural.

Mentre freguem plats o planxem, per exemple, és aconsellable posar a terra un suport d’uns 10 centímetres que ens permeti, ara l’un ara l’altre, anar canviant el peu alçat per no sobrecarregar la columna.

Quan freguem el terra, cal que la longitud del pal de fregar sigui l’adient, la que no ens obligui a inclinar-nos. Si posem una rentadora, és millor seure a terra directament. Per recollir coses de terra, flexionarem els genolls.

 Els fisioterapeutes de Sant Cugat fan consells per a les tasques de la llar

Articles recents

Ves al contingut