Mans de Sant

Fisioteràpia amb Cool Roller per separar fàscies

Cool Roller és una eina patentada per Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès. Els fisioterapeutes utilitzen aquest massatges com un element essencial en els seus tractaments de fisioteràpia. Una d’elles és la separació de les fàscies a través de la pressió i la tracció. Recordem que Cool Roller combina l’aplicació de fred en sec amb el massatge en profunditat.

La fàscia és una estructura que està composta íntegrament per teixit connectiu. S’estén per tot el nostre cos com una xarxa en 3 dimensions, embolicant tots els teixits del nostre cos (músculs, nervis, vasos sanguinis, ossos, òrgans, etc.).

La fàscia té bàsicament 2 funcions:

Protecció de les nostres estructures corporals. La fàscia actua com una barrera, esmorteint i dispersant les forces externes que poden atemptar contra la nostra integritat.

Suport i manteniment de les estructures anatòmiques al seu lloc. La fàscia més dóna lloc a compartiments de les diferents regions del nostre organisme.

Es poden trobar altres funcions, però per al contingut d’aquest vídeo ens centrarem en aquestes dues.

La fàscia té una capacitat de desplaçament i lliscament increïble. Gràcies a ella són possibles moviments des de molt petits com la contracció del cor, fins molt amplis i complets com l’arc de moviment de l’articulació de l’espatlla, per exemple. És per això que una repercussió en la mobilitat de la fàscia pot limitar el nostre moviment.

La tècnica

El fisioterapeuta Ivan Alòs, gerent de Mans de Sant, explica la tècnica de fisioteràpia de pressió i tracció separant fàscies amb una eina molt particular: el Cool Roller. Aquesta tècnica funciona tant per eliminar les restriccions de la fàscia com per relaxar per complet els músculs. T’explicarà àmpliament:

Posició del terapeuta per utilitzar correctament el Cool Roller.

Pautes per a la realització del massatge: ritme, pressió, profunditat, etc.

Presa correcta a l’hora de treballar amb el Cool Roller.

Les diferents zones que es poden treballar amb aquesta tècnica.

 Massatge amb Cool Roller de fisioterapia a Sant Cugat

Articles recents

Ves al contingut