Mans de Sant

Exercicis de fisioteràpia per a treballar la faixa lumbar

Podríem aprofitar el moment abans d’aixecar-nos o d’anar a dormir per a fer algun exercici. A continuació, Mans de Sant, el de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès, en detalla uns exercicis per a treballar la faixa lumbar. Aquests consells de fisioteràpia són indicats tant per a treballar la mobilitat i la musculatura com per a millorar el retorn venós.

Exercicis de fisioteràpia

Tombi’s boca amunt. En aquest cas, es tracta de realitzar la flexió i l’extensió dels genolls. Si és difícil de flexionar la cama amb el frec de la roba del llit, pot servir-vos d’una safata de portar els plats que col·locarà damunt del llit. Posi’s un mitjó al peu o un mocador sota el talo, i llisqui el peu per sobre de la safata. Així li serà més fàcil.

Tombi’s boca amunt amb els dos genolls flexionades i els peus plans contra el matalàs. A continuació, procuri aixecar les natges del llit, però tirant el melic cap a dins; és a dir, mantenint una bona correcció pelviana.

Col·loca’t de costat, amb la cama de baix encongiment i la de damunt estirada, i vagi aixecant la cama de damunt un pam i tornant-la a baixar.

Posi’s drets i intenti tirar el melic cap a dintre, com si volguéssiu amagar la panxa, la qual cosa farà elevar el pubis i disminuirà la curvatura lumbar. Així realitzaràs un moviment pelvià (retroversión). Faci el moviment 8 vegades.

Tombi’s boca amunt amb els genolls flexionats. Seguidament, agarreu-vos una cama pel plec del genoll i, mantenint l’altra flexionada, acosti’s al pit. Mantingui en aquest posició uns 20 o 30 segons. A continuació, faci el mateix amb l’altra cama.

ombi’s boca amunt amb els genolls flexionats. Agafar-vos les dues cames pel plec dels genolls i acosti’s les en el pit. Mantingui aquesta posició uns 20 o 30 segons. Realitzi l’exercici de 4 a 8 segons.

Posi’s de quatre grapes amb els braços estirats cap endavant i, mantenint les nines en contacte amb el sòl, tirar les natges cap endarrere sense que arribin a tocar els talons. Si té els genolls delicats i us molesta aquesta posició, pot asseure’s en una cadira amb rodes de cara a la paret i donar suport a les mans en la paret amb els braços estirats, tot aprofito davant les rodes de la cadira per a anar fent enrere. És important no perdre el suport de les mans en la paret. Hem d’aguantar en aquesta posició uns 20 o 30 segons. Aquest exercici s’ha de fer de 4 a 8 vegades.

Amb Cool Roller també es poden fer automassatge lumbar.

 Fisioterapia per a la faixa lumbar

Articles recents

Ves al contingut