Mans de Sant

Els beneficis de la fisioteràpia prequirúrgica

Avui dia ningú dubta dels beneficis de la fisioteràpia després d’una intervenció quirúrgica per ajudar el pacient a recuperar força, moviment i funcionalitat, són un fet. En canvi encara no es té tan assumida la importància del que fem abans de la cirurgia, ni el fet que “com més preparat tinguem el cos, més fàcil serà la recuperació”.

Per aquest motiu, amb el sentit didàctic de sempre, el videoconsell de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, en què participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), està dedicat als beneficis de la fisioteràpia prequirúrgica. Mans de Sant, com a centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès, vol afegir-se a donar a conèixer aquesta metodologia.

Es tractaria d’aprofitar que la majoria de cirurgies són programades per consultar un o una fisioterapeuta sobre els exercicis i el tractament que es pot realitzar per preparar el cos per a una intervenció i la posterior recuperació. Exactament igual com ja fem amb les classes prepart.

Les pautes dels fisioterapeutes

L’objectiu de la fisioteràpia prequirúrgica és que el pacient arribi a l’operació en les millors condicions possibles de mobilitat, elasticitat, força i circulació.

Els fisioterapeutes poden donar-nos pautes i mostrar exercicis de consciència corporal i propiocepció que després de la intervenció es repetiran i que, com més practicats estiguin prèviament, més fàcil resultarà el postoperatori.

 Una fisioterapeuta fa un massatge a un pacient

Articles recents

Ves al contingut