Mans de Sant

El paper del fisioterapeuta en el tractament del dolor

Sovint anem al metge i, per a poder fer-nos el diagnòstic, ens proposen una o diverses proves d’imatge. Per això, amb el sentit didàctic de sempre, la campanya «12 mesos, 12 consells de salut», en el qual participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), parla aquesta vegada del dolor i de les proves d’imatge. Com a centre col·legiat, Mans de Sant es vol fer ressò una vegada més d’aquests consells dels professionals del sector.

Es tracta d’explicar el més planament possible que radiografies, ressonàncies magnètiques, ecografies, escàners i TAC solen formar part dels protocols mèdics precisament perquè permeten descartar afeccions considerades de gravetat.

Una vegada descartades les patologies més greus, aquest tipus de proves també ajuden a detectar altres patologies clínicament rellevants, tals com protrusions, hèrnies discals, pinçaments i ruptures tendinoses degeneratives, entre altres.

A més, estudis científics demostren que aquestes patologies poden sofrir-les també persones asintomáticas, que significa que el dolor no és senyal exclusiu d’una lesió sinó que pot respondre a tot un conjunt de factors i, sobretot, que no sempre serà necessari operar.

Arribats a aquest punt, es recorda que els fisioterapeutes són professionals sanitaris qualificats per al tractament del dolor, perquè coneixen i identifiquen les possibles alteracions del cos i poden resoldre-les amb el tractament més adequat per a cada cas.

La campanya ’12 mesos, 12 consells de salut ‘és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, de l’Il·lustre Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid, el Col·legi de Fisioterapeutes de Cantàbria i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Articles recents

Ves al contingut