Mans de Sant

Efectes de Cool Roller davant de la síndrome posttraumàtica

Davant un trauma agut, es produeixen una sèrie de reaccions fisiològiques, que augmenten el metabolisme cel·lular i donen lloc a un increment de la temperatura en la lesió. En Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de Sant Cugat del Vallès, hem estudiat aquests efectes per a fer el millor tractament.

Amb l’augment del metabolisme cel·lular, es produeix un fenomen de vasodilatació que augmenta conseqüentment la pressió hidroestàtica capil·lar.

Com a resposta a l’agressió, es produeix així mateix trencament de capil·lars i les cèl·lules reaccionen segregant substàncies histaminicas, la qual cosa en definitiva condueix a la formació en la zona lesional de l’hematoma característic; d’aquesta manera augmenta la pressió local i el dolor.

Si d’altra banda s’interromp o alenteix el flux sanguini, té lloc el pas del líquid serós a la zona lesionada, la qual cosa origina un edema.

La lesió produeix també dolor, per la seva acció directa sobre les terminacions nervioses. Si la lesió afecta al barrejo o teixits veïns, cosa que sol passa habitualment en cas de micro traumatismes – es genera un espasme per la contracció mantinguda i involuntària del múscul, subsegüent al reflex del dolor. S’estableix un circulo viciós dolor-espasme muscular-dolor.

El Cool Roller pot utilitzar-se com a terapèutica en estats posttraumàtics aguts ja que actua sobre la seqüència de reaccions fisipatológicas exposades.

L’efecte del fred

El fred fa que disminueixi la pèrdua calòrica i el metabolisme cel·lular amb el que decreix l’alliberament d’agents vasoactivos (com la histamina) i, per consegüent, la permeabilitat capil·lar i la reacció inflamatòria local. La menor permeabilitat capil·lar fa que disminueixi també l’infiltrat de líquid serós en la zona lesionada, la qual cosa limita la formació d’edema i diminuye la pressió local, per la qual cosa alleuja el dolor. (No en tots el casos el CR es pot utilitzar igual en casos s’ha d’estrènyer més i en uns altres no!)

El refredament produeix així mateix, una disminució de l’espasme muscular, efecte que s’explica per la interacció d’una sèrie de factors en la disminució del dolor, ja esmentada, i en la disminució de la sensibilitat de les fibres aferents musculars excitades.

 Masaje con Cool Roller fisioterapia en Sant Cugat

Articles recents

Ves al contingut