fisioteràpia nuria goma fisioterapia

Fisioteràpia a la campiona de kitesurf Núria Gomà

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Mans de Sant ha rebut una visita molt especial. La campiona de kitsurf, Núria Gomà, ha vingut al centre de fisioteràpia de referència de Sant Cugat del Vallès, a tractar-se. Des del mes de març del 2016, Mans de Sant i Núria Gomà tenen un acord de patrocini, que ens converteix en el seu equip de fisioteràpia. Això, ens permet introduir-nos en aquest esport de la mà d’una campiona.

Malgrat això, a causa dels seus constant viatges per competicions i projectes personals, és molt difícil que la Núria Gomà estigui per Catalunya. En aquesta ocasió ha parat una setmana a casa abans de marxar cap a Grècia. “Tot i que les meves estades són curtes sempre trobo un moment per visitar els amics de Mans de Sant”, ha explicat l’esportista de Sabadell. De fet, va ser el gerent de Mans de Sant, Ivan Alòs, qui va tractar Núria Gomà. En aquest cas li va fer un massatge al genoll, a la inserció  del quàdriceps a la ròtula. L’objectiu era deixar-la en les millors condicions perquè continués amb els seus projectes en les millors condicions. Si més no, després de passar per Grècia, Núria Gomà té planificat seguir cap a Zanzíbar per temes de coaching de kitsurf. A finals d’agost, viatjarà cap al Brasil per entrenar-se.

Núria Gomà va néixer a Sabadell i és la menor de cinc germans. Ella, igual que el seu pare i tres germans, va enfocar la seva vida laboral cap al banc més conegut de la localitat barcelonina. Però després de deu anys de vida a la sucursal, sofrint episodis d’estrès i trastorns del son, va decidir canviar d’aires i perseguir el seu somni. Era 2009 i la crisi no havia fet més que esclatar a Espanya i va creure que era el moment perfecte per abandonar el seu despatx a la recerca de vent i onades i dedicar-se completament al kitesurf. Gran part de culpa la va tenir el seu xicot, que va ser qui va injectar la dosi necessària per convertir-se en rider d’un esport que viu del vent i es practica amb una taula i un estel.

Li desitgem molta sort en els seus projectes, esperant la nova visita d’aquesta campiona.

Cool Roller fisioterapia fisiocampus

Les classes sobre Cool Roller a Fisiocampus

Posted by | Cool Roller, Destacats, Notícies | No Comments

Ivan Alòs, gerent de Mans de Sant és el creador del Cool Roller, l’única eina que combina l’aplicació de fred en sec i el massatge en profunditat. Com a expert en fisioteràpia i en la tècnica que ha patentat el Criomassatge Terapèutic en Sec, Ivan Alòs imparteix classes en diferents centres docents com universitats, instituts i entitats privades. Des de fa uns mesos el creador de Cool Roller és professor de la plataforma de fisioteràpia líder a Internet, Fisiocampus. La idea és formar els professionals i els usuaris de les possibilitats i beneficis que té aquesta eina.

Es tracta d’un projecte format per cinc diferents plataformes amb diferents orientacions, tant pel pacient, com pel professional, el comprador o el client de la clínica de fisioteràpia en le món offline. En aquestes plataformes es poden trobar classes de totes les disciplines i tècniques de fisioteràpies a càrrec de professors experimentats i especialitzats a cada matèria. En aquest sentit, Cool Roller és una de les tècniques més innovadores del mercat. Acompanyat de vídeos explicatius, Ivan Alòs ha realitzat una classe sobre el “Tractament de la fascitis plantar”. També es pot trobar una altre sessió titulada “Protocol de treball amb Cool Roller”. És especialment interessant les classes sobre “Tècniques terapèutiques a usar amb Cool Roller” i “Tractament del tendó rotulià”. El públic d’aquesta plataforma ha acceptat la formació del gerent de Mans de Sant amb milers de visites, que es poden veure també a la web Fisioterapia-online, on es poden trobar tots els vídeos.

La darrera setmana Ivan Alòs va gravar un curs on line de massatge fisioterapèutic que s’emetrà en breu per aquestes plataformes d’Internet. Cal recordar que a Mans de Sant som especialistes en massatge fisioterapèutic. En tot cas, en el vídeo el gerent del centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès ensenya un massatge sense crema, un tractament de lligaments a la columna, massatge terapèutic en sec amb Cool Roller, exercicis específics per la columna, tractament de punts gallet, massatge de fàscies i massatge amb crema. En definitiva una formació completa molt útil, que de ben segur tindrà molt èxit.

 

fisioterapia

Tractament de la pell amb fisioteràpia

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Cada dia són més les persones que van al fisioterapeuta per tractar la seva pell associant l’estètica a la salut i sumant-se així a la Fisioteràpia Dermatofuncional. Aquest tractament serveix per eliminar arrugues, acne, cicatrius, estries i cel·lulitis, entre altres alteracions a la pell. Aquesta branca de la fisioteràpia ha experimentat en els últims anys un gran auge, encara que els professionals porten més de 15 anys treballant en aquesta línia. A Mans de Sant des de fa uns anys vam realitzar fisioestètica. En aquest sentit, fem servir tots els productes cosmocéutics i els aparells que comparteixen la nostra filosofia: no cal agredir per millorar el nostre cos.

Els col·legis de fisioterapeutes de Madrid, Catalunya, País Basc, Navarra i Galícia han dedicat un vídeo consell an dedicat el vídeo-consell a la importància i utilitat de la Fisioteràpia Dermatofuncional, que és encara gran una desconeguda.

La pell és el major òrgan del nostre cos, amb aproximadament dos metres quadrats d’extensió, que actua com a barrera protectora que aïlla al cos, i a la qual no sempre se l’ha donat l’atenció necessària. Afortunadament, en els últims anys la societat està més conscienciada de la importància de la cura de la pell i de l’aspecte físic, el que porta a la gent a cuidar-se més i millor.

Tractament amb Fisioteràpia Dermatofuncional

La funció de barrera protectora de la pell fa que aquest més exposada a qualsevol frec, caiguda o ferida, que pot deixar-nos cicatriu. Aquestes cicatrius poden tenir conseqüències com alteracions de la sensibilitat o hipersensibilitat, que poden produir pèrdua d’elasticitat que porti a limitacions de mobilitat o fins i tot dolor.

La major demanda de Fisioteràpia Dermatofuncional està associada a tractaments corporals estètics, els fisioterapeutes aborden també la recuperació després d’intervencions d’altres especialitats i després d’accidents, actuant en el tractament de cicatrius.

Per això, a Mans de Sant hem creat la nostra pròpia metodologia, a partir dels coneixements adquirits en la intensa experiència en els camps de la salut i l’estètica i gràcies al mètode Saló-Darder, Indiba i al mestre Marcelo Ergas especialista en Lympha Massage a Miami, conegut com l’il·lustre especialista de les celebrities.

Consells per a la cura de la pell

Encara que la importància que té la pell com a barrera protectora en el nostre cos requereix cures contínues és ara a l’estiu quan ens interessem més per la seva imatge. A més de protegir la pell del sol aplicant una crema solar amb un SPF adaptat a cada tipus de pell, hem de portar especial cura amb les cicatrius, fins i tot a l’hivern; utilitzant també protecció solar especialment durant els dos primers anys de la cicatriu.

L’alimentació també és un factor fonamental en la cura de la pell, per la qual cosa hem de portar uns hàbits de vida saludables, descansant prou i amb una dieta sana i equilibrada. Així mateix, no hem de passar per alt la necessitat d’hidratació que té la nostra pell, de manera que l’aigua i les aportacions diàries de fruita i verdura, riques en antioxidants, són també fonamentals per lluir una pell saludable.

fisioterapia physium

Physium tracta cicatrius postquirúrgiques

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Després d’una intervenció quirúrgica queda una cicatriu que pot ser molesta i de vegades dolorosa. En Mans de Sant disposem d’un sistema que permet tractar aquest inconvenient. Mitjançant el mètode innovador Physium System és més fàcil alleujar aquests dolors.

Physium System disposa d’un protocol clínic de tractament adaptat al tipus de cicatriu i dolor del pacient. El tractament consisteix a mobilitzar, de manera controlada, la cicatriu i les adherències post-quirúrgiques per aconseguir major flexibilitat, i així reduir progressivament la pressió fascial sobre el sistema neurovascular i muscular, el que millora la clínica del pacient (dolor i inflamació). En Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès, disposem de Physium per poder tractar aquestes cicatrius de les pacients.

Els massatges ajuden a aplanar les cicatrius hipertròfiques, a evitar la retracció i a millorar la circulació activa. Hi ha estudis que mostren que la teràpia de massatge augmenta la flexibilitat i la disminució de les bandes de cicatrització (Patiño et al, 1999).

Physium ajuda al terapeuta a alliberar adherències gràcies al seu sistema de braços. És possible alliberar les adherències del teixit en qualsevol part del cos.

Les cicatrius hipertròfiques són proliferacions incontrolades del teixit fibrós causa de la síntesi excessiva de col·làgens, fibronectina i proteoglicans (Tredget et al, 1997) després de la lesió a la pell (De et al, 1993). En molts dels pacients que s’han sotmès a cirurgia sol aparèixer cicatrius, adherències, fibrosi associada amb el dolor (Darzi, 1992, Juckett, 2006); i no existeix tractament eficaç (Tredget et al, 1997; Zouboulis et al, 1993; Norris, 1991).

Millora de la circulació amb Physium

Els massatges ajuden a aplanar les cicatrius hipertròfiques, a evitar la retracció i a millorar la circulació activa. Hi ha estudis que mostren que la teràpia de massatge augmenta la flexibilitat i la disminució de les bandes de cicatrització.
Si pateix des de fa temps aquestes cicatrius, proveu amb aquest innovador sistema. Per a més informació consulti els nostres tractaments.

fisioteràpia epicondilitis fisioterapia

Fisioteràpia al president del Club Esportiu Valldoreix

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Des de l’any 2016, el centre de fisioteràpia de referència de Sant Cugat del Vallès, Mans de Sant, és partner oficial del Club Esportiu Valldoreix. Aquest acord ha permès a les dues entitats establir una relació molt estreta, que és bidireccional. Una de les funcions més importants per a Mans de Sant és realitzar massatges als esportistes i socis del club.

Tanmateix, aquesta setmana Mans de Sant ha tingut l’oportunitat de realitzar allò que millor sap: tractar amb fisioteràpia els seus pacients. En aquest cas, però, la missió era important. Era el president del Club Esportiu Valldoreix, Joan Carles Pradell, qui feia una visita per tractar-se d’una lesió molt habitual entre els jugadors de tennis: una epicondilitis o també anomenada colze de tennista.

El colze de tennista és la causa més comuna de dolor lateral al colze, generalment causada per treball o esports (especialment en els quals es juga amb raquetes o paletes) repetitius. El tendó al llarg de la part exterior del colze s’inflama i produeix dolor, especialment amb la flexió i extensió del colze. Es dona el cas que Mans de Sant és especialista en aquest tipus de lesió, ja que va fer un estudi.

Els gerent de Mans de Sant, Ivan Alòs, va realitzar-li un massatge combinat. En primer lloc es fa un massatge Cyriax amb Cool Roller en el lloc precís de la lesió. Després es realitza un massatge general de crioteràpia al braç amb Cool Roller fred. Recordem que aquesta és l’única eina que està patentada per Mans de Sant que barreja el massatge en profunditat amb l’aplicació de fred en sec.

El tractament finalitza amb una sessió de Physium amb l’objectiu d’alliberar la musculatura i fàscies. Physium és un dispositiu de mecanoteràpia (equip mecànic per tractar algunes malalties musculars o nervioses) que redueix el nivell de dolor dels subjectes que pateixen de mal per colze del tennista (epicondilitis lateral.

També vam rebre la visita del Ricky Martínez, l’entrenador del pàdel del Club Esportiu Valldoreix, que s’havia de tractar d’esquinç de lligament lateral extern. En aquest cas, Cool Roller va ser l’eina més eficaç per tractar aquesta lesió d’un referent del pàdel de Catalunya.

IMG-20170619-WA0006

criomasaje cool roller criomassatge

El Criomassatge Terapèutic aplicat a l’esport

Posted by | Cool Roller, Destacats, Notícies | No Comments

A l’esport, el Criomassatge Terapèutic en Sec amb Cool Roller, l’eina de fisioteràpia patentada per Mans de Sant, pot emprar-se com preparatori a l’esforç que comporten les pràctiques esportives.
En el primer cas té com a objectiu preparar la musculatura per l’aposta en acció dels reflexos de qualsevol punt de l’economia per al moment en què sigui sol·licitat, el que aconsegueix produint un gran flux sanguini a la perifèria mitjançant reflexos vasodilatadors els teixits s’escalfen i els músculs estan preparats per a contraure amb la màxima intensitat. Per aconseguir aquests fins es duen a terme friccions, friccions i massatges profunds de les principals masses musculars.
L’exercici provoca una hiperactivitat nerviosa, circulatòria i glandular, amb un augment del metabolisme, per això una vegada finalitzada la pràctica esportiva, el Criomassatge Terapèutic en Sec en cas de realitzar s’haurà de tenir com a objectiu les sedacions de les funcions del pacient. En aquest cas estan indicats el massatge superficial i les vibracions. El Cool Roller ben fred elimina la fatiga muscular i aconsegueix la sedació buscada.

Un massatge suau i superficial, per mecanisme reflex, produeix dilatació capil·lar i relaxació muscular, el que dóna lloc a sedació. Un massatge més ràpid i profund, per la seva acció mecànica, produeix estimulació, millora l’excitabilitat muscular i produeix desig d activitat,
El Criomassatge Terapèutic en Sec (CTS), en produir un augment de la circulació, dóna lloc a una millor aclariment dels productes de rebuig i proporciona major quantitat de sang fresca i oxigenada; d’aquesta manera millora la nutrició muscular, la seva flexibilitat i la seva vitalitat.
El CTS © no altera l’equilibri àcid-base, com si succeeix amb el exercir que dóna lloc a acidosi.
A més impedeix la concentració d’àcid làctic i d’altres metabòlits …
El CTS © sobre els nervis sensitius produeix una disminució de la sensibilitat, disminuint la sensació de dolor, pel que la seva acció és anestèsica: sobre els nervis motors, augmenta la seva excitabilitat, la contracció muscular i els desitjos d’activitat, i sobre els nervis secretors, dóna lloc a un augment de l’activitat secretora de les vísceres per ells innervades.

Finalment, l’acció del massatge sobre una extensa superfície corporal produeix una sensació de benestar conseqüent als seus efectes tònics i sedants

physium

Physium redueix el dolor muscular i articular

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Quan la mobilitat muscular millora, el dolor disminueix. En l’actualitat es comercialitzen més de 50 possibles teràpies que prometen alleujar el dolor, reduir el patiment i oferir una cura per aquest problema. No obstant això, tan sols hi ha proves d’eficàcia mínimament consistents per a una minoria d’elles. Physium System és una d’elles. Per això, en Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència de Sant Cugat del Vallès disposem d’aquesta tecnologia.

El massatge és una forma senzilla d’alleujar el dolor, mentre que, al mateix temps, ajuda a la relaxació i promou una sensació de benestar i de rebre una bona atenció. Es creu que el massatge en el teixit tou millora els resultats fisiològics i clínics, oferint l’alleujament simptomàtic del dolor a través de la relaxació física i mental. El massatge és reconegut com una modalitat terapèutica segura, sense riscos o efectes adversos. Els defensors de la teràpia de massatge asseguren que es pot minimitzar el dolor i la discapacitat i accelera el retorn a la vida normal per als pacients amb dolor crònic no específic, especialment quan es combina amb exercicis i educació.

Una revisió sistemàtica del massatge en el dolor crònic no específic d’esquena realitzat per la The Cochrane Collaboration va concloure que el massatge pot ser beneficiós, especialment quan es combina amb exercicis i educació (Furlan et al, 2002; Furlan et al, 2008); altres grups de recerca (Erns, 1999; Hadler et al 1987) han arribat a conclusions similars. Algunes revisions sistemàtiques conclouen que el massatge produeix millors efectes en els assajos clínics que en l’atenció habitual, perquè l’aplicació de massatge té una major variabilitat entre intra i inter-terapeuta en la pràctica habitual que en la investigació clínica (on l’administració de massatge està estandarditzada).

PHYSIUM System (MFP) realitza un treball molt efectiu sobre el sistema miofascial, fins i tot en els plans més profunds:
1.- permet mobilitzar les diferents capes interfasciales i miofascials del sistema connectiu. S’alliberen els vasos i nervis el que comporta millora de la vascularització i reducció del dolor neuropàtic.
2.- normalitza la tensió miofascial amb la consegüent reducció del dolor i augment de la mobilitat.

PHYSIUM està sent utilitzat en els centres de fisioterapeutes. A Sant Cugat, Mans de Sant va ser el primer centre que va oferir la possibilitat de realitzar tractaments amb aquesta tecnologia.

fisioterapeutas fisioterapeutes sant cugat fisioteràpia transcollserola fisioterapia

El bon ús de la bicicleta segons els fisioterapeutes

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

L’ús de la bicicleta és ideal per millorar la nostra salut tant a nivell cardiovascular com musculoesquelètic, atès que comporta múltiples beneficis. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ho explica en de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”. Mans de Sant, com a centre de fisioteràpia col·legiat de referència de Sant Cugat del Vallès, s’ha volgut fer ressòl d’aquestes recomanacions.

La bicicleta és el mètode de transport ideal per a distàncies curtes en ciutat, atès que no contamina, gairebé no ocupa espai i millora la nostra salut. Les bicicletes de muntanya requereixen d’un estat de salut musculoesquelètic òptim de l’esquena. A les bicicletes de carrera la posició agressiva requereix d’un gran control de la musculatura de la faixa abdominal i de la musculatura cervicodorsal.

Els fisioterapeutes també informen als ciutadans que quan pedalem és preferible portar cadències elevades per no sobrecarregar la musculatura i articulacions de les cames, ja que així treballarem més a nivell cardiopulmonar i evitarem pics de força elevats en les articulacions dels genolls.

Per evitar lesions arran d’una mala postura, cal tenir en consideració un seguit de consells de fisioterapeutes. En primer lloc, cal prestar atenció a l’altura del selló. Per ajustar-lo adequadament, hem de pujar damunt la bicicleta i posar el taló al pedal quan es troba en la seva part inferior (a les 6) i que el genoll quedi completament estirat.

Si ens disposem a fer sortides de més d’una hora cal fer un estudi biomecànic per col·locar de manera precisa l’altura del selló.

També cal que tinguem en consideració l’amplada del seient i la seva encoixinada; i per evitar que se’ns adormin les mans, cal que mantinguem sana la musculatura del tronc, amb la idea que no recaigui massa pes a les mans. També existeixen guants amb gel molt densos i punts ergonòmics o bé podem posar doble cinta al manillar.

Tot i que l’ús del casc no és obligatori en moltes ciutats, sempre és millor utilitzar-lo per precaució.

Es preferible portar cadències de pedaleig elevades per no sobrecarregar la musculatura i les articulacions de les cames.

criomasaje criomassatge cool roller

Acció del criomassatge sobre el sistema neuromuscular

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Un massatge suau i superficial, per mecanisme reflex, produeix dilatació capil·lar i relaxació muscular, el que dóna lloc a sedació. Un massatge més ràpid i profund, per la seva acció mecànica, produeix estimulació, millora l’excitabilitat muscular i produeix desig d’activitat. El Criomassatge Terapèutic en Sec (CTS), amb Cool Roller, en produir un augment de la circulació, dóna lloc a una millor aclariment dels productes de rebuig i proporciona major quantitat de sang fresca i oxigenada; d’aquesta manera millora la nutrició muscular, la seva flexibilitat i la seva vitalitat.
El Criomassatge Terapèutic en Sec no altera l’equilibri àcid-base, com si succeeix amb el exercir que dóna lloc a acidosi.
A més impedeix la concentració d’àcid làctic i d’altres metabòlits …
El Criomassatge Terapèutic en Sec sobre els nervis sensitius produeix una disminució de la sensibilitat, disminuint la sensació de dolor, pel que la seva acció és anestèsica: sobre els nervis motors, augmenta la seva excitabilitat, la contracció muscular i els desitjos d’activitat, i sobre els nervis secretors, dóna lloc a un augment de l’activitat secretora de les vísceres per ells innervades.

Finalment, l’acció del massatge sobre una extensa superfície corporal produeix una sensació de benestar conseqüent als seus efectes tònics i sedants. Si vols comprovar quins són els efectes del Criomassatge Terapèutic en Sec visita Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès. El gerent d’aquest centre, Ivan Alòs, és el creador de Cool Roller i del mètode patentat Criomasaje Terapèutic en Sec.

Sant Cugat Cachin

Massatges al campió de Futures BTT Tennis a Sant Cugat

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

L’argentí Pedro Cachín  va guanyar l’onzena edició del torneig Futures BTT Tennis Academy – Vila de Valldoreix de tennis. La competició es va disputar el passat 14 de maig, al matí, al Club Esportiu Valldoreix. En la final, el tennista argentí, que era cap de sèrie número 5 del torneig, va superar al brasiler Orlando Luz, cap de sèrie número 8, amb un còmode 6-2 i 6-1. Es dóna el cas que el guanyador, Pedro Cachín, és pacient de Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència de Sant Cugat del Vallès. Els nostres fisioterapeutes tracten amb massatges a aquest tennista que viu a Sant Cugat des de fa uns tres anys cuidant-lo perquè tingui el millor rendiment a les seves competicions. Es  necessari recordar que Mans de Sant és partner oficial del Club Esportiu Valldoreix.

El torneig estava inclòs dins del programa d’activitats del 50è aniversari del Club Esportiu Valldoreix. Un centenar de persones van seguir “in situ” la final del torneig BTT Tennis Academy Trofeu Internacional Vila de Valldoreix. En aquesta edició s’han repartit un total de 15.000 dòlars en premis en metàl·lic (en les 10 edicions anteriors ha estat de 10.000 dòlars). Aquesta ha estat la principal novetat de l’edició d’aquest any, després que la Federació Internacional de Tennis (ITF) hagi incrementat els premis d’aquest tipus de torneigs de 10.000 a 15.000 dòlars.

La competició, que ha comptat amb el suport de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix i la Federació Catalana de Tennis, s’ha jugat en les 16 pistes de terra batuda del Club Esportiu Valldoreix, del 6 al 14 de maig. Es tracta d’una competició que té com a objectiu que els joves talents del tennis mundial puguin fer el pas, a través d’aquests torneigs, al tennis professional, i que dona punts al rànquing ATP. Hi han participat tennistes de 19 nacionalitats, de diferents països sud-americans, com Argentina i Brasil, i europeus, com Itàlia, Suïssa, Àustria i Espanya.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR