was successfully added to your cart.

Fisioteràpia al Futures del Club Esportiu Valldoreix

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Mans de Sant com a centre de fisioteràpia partner del Club Esportiu Valldoreix va estar present en el 12è Torneig Futures del BTT Academy. La competició va començar el 12 de maig. Es va acabar el diumenge 20 de maig amb la final. Durant aquesta setmana, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès ha estat cobrint els partits per vetllar per la salut dels tennistes.

De fet, uns 100 tennistes han participat en aquest 12è torneig. L’entitat valldoreixenca va reunir les millors joves promeses del tennis mundial que busquen sumar punts pel rànquing de l’ATP. La competició es divideix en individuals i dobles masculí amb 15.000 dòlars en premis. Inicialment es va celebrar una fase prèvia, quees va celebrar el cap de setmana del 12 i 13 de maig, on van participar 64 jugadors. Després es va donar pas a la fase final, que va comptar amb 32 tennistes. Pel que fa als dobles, no van comptar amb fase prèvia i es van iniciar el dilluns 14 de maig.

El divendres 18 de maig es va celebrar la final del quadre de dobles, en la que Orlando Luz, del BTT Academy del Club Esportiu  Valldoreix, i Sebastián Korda es van proclamar campions. Ho van fer al derrotar en la final (3-6 / 6-2 / 10-7) a la parella formada per Felipe Meligini i l’holandés Dekrom.

Oriol Roca, guanyador

En la final de l’individual, disputada el passat diumenge, el català Oriol Roca ha vençut (7-6 / 6-2) al Belga Omar Salman. Després de la final, el gerent de Mans de Sant, Ivan Alòs, va poder compartir uns moments amb el guanyador i retratar-se amb ell.

Posteriorment, es van lliurar els premis en la qual van participar, entre d’altres, el director esportiu de la Reial Federació Espanyola de Tennis, Javier Soler.

Amb aquest acte, s’ha donat per finalitzat el 12è Torneig Futures BTT Academy Club Esportiu  Valldoreix.

Per què tenim dolor de genoll?

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

El genoll és l’articulació més important en l’extremitat inferior, ja que absorbeix les forces ascendents i descendents. Des del centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat, Mans de Sant, volem explicar com funciona el genoll i què produeix el dolor.

Combina una considerable mobilitat i força amb l’estabilitat necessària per a bloquejar-se en posició dreta. En si és una articulació inestable, depèn de la càpsula, lligaments i músculs circumdants. La majoria de les patologies del genoll no provenen de la pròpia articulació, sinó que l’origen gairebé sempre estarà al peu, turmell i coxofemoral juntament amb el ilíac. És víctima d’alteracions en les cadenes musculars (var, valg, flexum i recurvatum de genoll) i de les desigualtats dels membres inferiors.

Això no vol dir que les estructures del genoll no estiguin afectades, sinó que el problema no va començar en aquesta articulació. Per exemple, una persona amb un var de genoll (genolls en parèntesi) tindrà més tensions a la zona interna del genoll, i un excés de mobilitat de compensació a la zona externa. La mobilitat es veu qualitativament modificada. Les lesions meniscals seran molt més nombroses. En un altre percentatge menor (que no menys important) es troben les lesions traumàtiques.

El genoll també es veu afectada per causes reumàtiques metabòliques i infeccioses. Els símptomes que capitalitzen al genoll són la inestabilitat, el dolor, la limitació funcional i la inflor articular. Tots ells variaran depenent de la patologia i les estructures que estiguin afectades, i de l’estat agut o crònic d’aquesta.

Localització del dolor

A la part davantera del genoll el dolor pot, més comunament, ser a causa d’un dolor rotulià, tendinitis o bursitis; així com també una lesió dels lligaments creuats, tant anterior com posterior. Els trastorns de l’articulació femororrotuliana habitualment produeixen un dolor sord i profund, localitzat a la cara anterior del genoll, per darrere de la ròtula. De vegades irradia al buit popliti. S’intensifica en pujar o baixar escales o en estar assegut molt de temps. Juntament amb el dolor pot aparèixer sensació de fallada articular, bloqueig i inflor.

Les tendinitis en aquesta àrea poden ser supra o infrarrotulianas. La gran majoria afecten a la inserció del tendó en el pol inferior de la ròtula. Sol afectar a esportistes implicats en salts. Apareix com un dolor molt localitzat sobre el tendó i que augmenta amb l’exercici, pujar escales i després d’estar assegut molta estona.

La bursitis prerrotuliana és la inflamació d’una borsa de líquid que es troba entre l’os i la pell. Quan està inflamada s’infla i forma una prominència sobre el genoll en forma d’ou, a més de provocar dolor local.

A la part del darrere del genoll el dolor pot ser degut a una tendinitis dels isquiotibials o també una bursitis poplítia. Són dolors menys comuns que els anteriors. Tindran les mateixes característiques de dolor, variant la zona.

El dolor en el costat intern del genoll pot ser per molt diverses causes, entre elles estan al menisc intern, el lligament lateral intern, lligament coronari intern, tendinitis de la pota d’oca, i fins i tot caldria descartar patologia lumbar, de maluc i visceral, ja que és una zona habitual de dolors referits.

Els lligaments del genoll poden patir des d’una distensió, passant per esquinços, fins al trencament. Són lesions molt conegudes en el medi esportiu, però els no esportistes les pateixen amb assiduïtat. El dolor variarà depenent de la gravetat de la lesió.

Els meniscs són molt coneguts en l’àmbit esportiu per les seves lesions. La seva incidència és major en la població esportiva que a la sedentària i el seu origen habitual són traumatismes, encara que existeix un tipus de trencament meniscal deguda a degeneració. Amb el pas dels anys els meniscs perden hidratació, el que fa que disminueixi la seva elasticitat i es tornen trencadissos, amb el que poden trencar-se amb simples gestos de torsió i no amb veritables traumatismes. El dolor sol ser difús periarticular, quan es concreta, la seva localització sol ser en la interlínia articular o posterolateral. A part del dolor es presentarà vessament, bloquejos i espetecs.
Una altra patologia de la zona interna és la tendinitis de la pota d’oca, que no és més que la inflamació de la inserció dels tendons.

Cool Roller: Pressió y tracció separant fàscies

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

En aquest article s’ensenya amb l’ajuda d’un vídeo explicatiu com treballar amb Cool Roller la pressió i tracció per separar fàscies. Cool Roller és l’eina patentada pel centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat de l Vallès Mans de Sant que combina el massatge en profunditat amb l’aplicació de fred en sec.

La fàscia és una estructura que està composta íntegrament per teixit connectiu. S’estén per tot el nostre cos com una xarxa en 3 dimensions, embolicant tots els teixits del nostre cos (músculs, nervis, vasos sanguinis, ossos, òrgans, etc.).

La fàscia té bàsicament 2 funcions:

Protecció de les nostres estructures corporals. La fàscia actua com una barrera, esmorteint i dispersant les forces externes que poden atemptar contra la nostra integritat.

Suport i manteniment de les estructures anatòmiques al seu lloc. La fàscia més dóna lloc a compartiments de les diferents regions del nostre organisme.

Es poden trobar altres funcions, però per al contingut d’aquest vídeo ens centrarem en aquestes dues.

La fàscia té una capacitat de desplaçament i lliscament increïble. Gràcies a ella són possibles moviments des de molt petits com la contracció del cor, fins molt amplis i complets com l’arc de moviment de l’articulació de l’espatlla, per exemple. És per això que una repercussió en la mobilitat de la fàscia pot limitar el nostre moviment.

Relaxar els músculs

En aquest vídeo el fisioterapeuta Ivan Alòs, gerent del centrede fisioteràpia Mans de Sant, t’explicarà la tècnica de pressió i tracció separant fàscies amb una eina molt particular: el Cool Roller. Aquesta tècnica funciona tant per eliminar les restriccions de la fàscia com per relaxar per complet els músculs. Et explicarà àmpliament:

 • Posició del terapeuta per utilitzar correctament el Cool Roller
 • Pautes per a la realització del massatge: ritme, pressió, profunditat, etc.
 • Presa correcta a l’hora de treballar amb el Cool Roller

Mans de Sant, fisioteràpia a la Mitja Marató de Sant Cugat

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Un any més, Mans de Sant s’ha convertit en un dels protagonistes de la Mitja Marató de Sant Cugat. El centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat s’ho ha deixat tot per recuperar els participants en aquesta prova que aquest any arribava a la 34a edició. En aquesta ocasió, el passat diumenge 29 d’abril al matí, set fisioterapeutes esperaven dins del Pavelló de Sant Cugat, a la rambla del Celler, l’arribada dels corredors.

Durant tot el matí, el degoteig d’atletes va ser constant. Estirats a les lliteres, els fisios de Mans de Sant aplicaven diferents tècniques de fisioteràpia després de descobrir quines eren les necessitats dels runners. Cames carregades eren les patologies més freqüents. Per aquest motiu, el massatge manual amb profunditat va ser la tècnica més utilitzada. A més, també es va fer servir el criomassatge amb Cool Roller, per barrejar l’aplicació de fred en sec amb el massatge. També es va aprofitar l’efecte relaxant del Thumper Masssager per aplicar a les cames dels participants a la Mitja Marató de Sant Cugat (21,097 km).

Un dels que van passar per les lliteres de Mans de Sant va ser Nan Oliveras Font, que va guanyar la Mitja Marató de Sant Cugat amb un temps d’1hora, 8 minuts i 49 segons. També va passar per les mans dels fisioterapeutes de Mans de Sant, Janeth Becerra Peña, que amb 1.21.50, s’han adjudicat la 34a Mitja Marató de Sant Cugat en la categoria femenina. La cursa, que també ha estat Campionat de Catalunya 2018, hi han participat un total de 702 atletes, 578 en la Mitja Marató i 124 en la prova dels 7 quilòmetres.

Els tres primers atletes en categoria absoluta masculina i femenina de la mitja marató s’han endut un premi en metàl·lic, de 500, 300 i 200 euros respectivament.

Les novetats

Les principals novetats de l’edició d’enguany ha estat la presentació d’un nou circuit, més ràpid i amè pels atletes, i una prova de 7 quilòmetres, anomenada Terç.

L’organització de la Mitja Marató de Sant Cugat, una de les més prestigioses de Catalunya, està integrada per l’Ajuntament de Sant Cugat, el Club Muntanyenc Sant Cugat i el Club Natació Sant Cugat.

La 34a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat, Campionat de Catalunya de Mitja Marató 2018, forma part de Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport 2018 i del 12è Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona.

na.

 

Exercicis de fisioteràpia per treballar la faixa lumbar

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Podríem aprofitar el moments abans de llevar-nos o d’anar a dormir per fer algun exercici. A continuació, Mans de Sant, el de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès, en detalla  uns exercicis per treballar la faixa lumbar.  Aquests consells de fisioteràpia són indicats tant per treballar la mobilitat i la musculatura com per millorar el retorn venós.

Els exercicis

 1. Estireu-vos boca per amunt. En aquest cas, es tracta de realitzar la flexió i l’extensió dels genolls. Si us costa flexionar la cama amb el fregament de la roba del llit, podeu servir-vos d’una safata de portar els plats que col·locareu al damunt del llit. Poseu-vos un mitjó al peu o bé un mocador sota el talo, i feu lliscar el peu per sobre de la safata. Així us serà més fàcil.
 2.  Estireu-vos boca per amunt amb els dos genolls flexionats i els peus plans contra el matalàs. A continuació, procureu aixecar les natges del llit, però tirant el melic cap endins; és a dir, mantenint una bona correcció pèlvica.
 3.  Col·loqueu-vos de costat, amb la cama de sota arronsada i la de sobre estirada, i aneu aixecant la cama de sobre un pam i to rnant-la a baixar.
 4.  Poseu-vos drets i intenteu tirar el melic cap endins, com si volguéssiu amagar la panxa, cosa que farà elevar el pubis i disminuirà la curvatura lumbar. Així realitzareu un moviment pèlvic (retroversió). Feu el mo viment 8 vegades.
 5.  Estireu-vos boca per amunt amb els genolls flexionats. Seguidament, agafeu-vos una cama pel plec del genoll i, mantenint l’altra flexionada, acosteu-vos la al pit. Aguanteu en aquest posició uns 20 o 30 segons. Tot seguit, feu el mateix amb l’altra cama.
 6.  Estireu-vos boca per amunt amb els genolls flexionats. Agafeu-vos les dues cames pel plec dels genolls i acosteu-vos les al pit. Manteniu aquesta posició uns 20 o 30 segons. Realitzeu l’exercici de 4 a 8 segons.
 7.  Poseu-vos de quatre grapes amb els braços estirats cap endavant i , mantenint els canells en contacte amb el terra, tireu les natges cap endarrere sense que arribin a tocar els talons. Si teniu els genolls delicats i us molesta aquesta posició, us podeu asseure en una cadira amb rodes de cara a la paret i recolzar les mans a la paret amb els braços estirats, tot aprofit ant les rodes de la cadira per anar tirant endarrere. És important no perdre el recolzament de les mans a la paret. Hem d’aguantar en aquesta posició uns 20 o 30 segons. Aquest exercici s’ha de fer de 4 a 8 vegades.

Amb Cool Roller també es poden fer automassatge lumbar.

Massatges als corredors dels Medijocs

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Sant Cugat ha acollit, per catorzè any, aquesta cursa popular que organitza el Col·legi de Metges de Barcelona. En la prova atlètica, de 8 quilòmetres, hi han participat 223 atletes adults i 28 infantils. La Cursa Medijocs forma part del programa d’activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport 2018. Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès,  va desplegar les seves millors tècniques de fisioteràpia per fer massatges als participants a la  14a edició de la cursa atlètica dels Medijocs. La prova, amb sortida i arribada des del parc de la Pollancreda fins a Can Borrell. Aquesta competició que està adreçada als metges, els seus familiars i amics, entre d’altres.

Després de la cursa, els fisioterapeutes de Mans de Sant han treballat de valent per descarregar els corredors de l’esforç. Concretament s’han concentrat en fer massatges a les cames. En aquest sentit, han utilitzat algunes de les tècniques de fisioteràpia de més èxit per als esportistes. Així, s’han tractar els corredors amb massatge manual, el criomassatge terapèutic en sec amb Cool Roller i massatge de descàrrega amb la màquina de vibració Thumper. D’aquesta manera, els participants que van passar per l’estand de Mans de Sant van marxar cap a casa amb les cames més

La competició ha acollit les curses infantil en categoria masculí i femení i la general amb sèniors i veterans en categoria masculí i femení

Els guanyadors

L’atleta de Sant Cugat, José Luis Cabrera Muñoz, i Yolanda Riera Gironza, de Barcelona, han estat els guanyadors, per segon any consecutiu, de la Cursa Medijocs que, per catorzè any, ha organitzat el Col·legi de Metges de Barcelona a Sant Cugat. La prova atlètica, de 8 quilòmetres, s’ha fet aquest dissabte, 14 d’abril, al matí, amb sortida i arribada al Parc de la Pollancreda.

Cool Roller: Tractament del tendó rotular

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

En aquest article s’ensenya amb l’ajuda d’un vídeo explicatiu com treballar l’expansió del quàdriceps en la seva inserció a la ròtula. Això sol provocar moltes vegades mals de genoll i no se sap exactament a què es deuen. A més, treballem el tendó rotular amb diferents punters del Cool Roller.

Tractament del tendó rotular amb Cool Roller

Inicialment treballarem la cara externa o lateral del quàdriceps amb el punter “bec d’ànec”. El inserirem per sota de la ròtula. Amb el dit polze de la mà contrària empenyerem la ròtula cap a lateral. El tractament consistirà a realitzar una pressió més un moviment cap amunt amb el Cool Roller per anar treballant les fibres durant uns 4-5 minuts depenent de la lesió fins que deixi de causar dolor en el pacient.

En moltes ocasions, les fibres del vast medial es troben afectades pel que també han de ser ateses. Per això, fixarem la ròtula i la desplaçarem una mica cap amunt, amb el Cool Roller vam realitzar una pressió més lliscament lateral. Per treballar la zona medial, desplaçarem la ròtula cap a medial i fem moviment de “cullera” amb el punter de bec d’ànec.

Treball de la musculatura del quàdriceps i massatge

Quan la musculatura es troba més relaxada, podem combinar el moviment de cullera amb un massatge una mica més transvers (pressionant i relaxant). Un cop treballada tota la zona amb el punter, podem treballar amb fred tota la musculatura del quàdriceps. Realitzem moviments curts i profunds. Per al tendó rotular també utilitzarem el punter de bec d’ànec. El que es farà serà realitzar un massatge transvers. Finalment amb el Cool Roller aplicarem fred per relaxar la zona.

Si el pacient es troba en una etapa aguda de la lesió, aquest tractament pot aplicar unes 2 cops a la setmana.

Paràmetres a seguir per aplicació del tractament amb Cool Roller

Per treballar amb Cool Roller has de seguir una sèrie de passos i pautes:

 • Localització i fricció del tendó
 • Lesió recent a 4 setmanes aproximadament
 • Lesió antiga 8 setmanes aproximadament
 • Durada entre 5-20 minuts.

Lligaments, composició i funció

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Un lligament és una estructura anatòmica en forma de banda, compost per fibres resistents que connecten els teixits que uneixen als ossos en les articulacions. En poques paraules és una banda fibrosa resistent que confereix estabilitat a l’articulació, és fonamental per al moviment dels ossos.

Composició

El lligament es compon de fibres musculars de Pinín, d’una naturalesa similar als tendons. Aquest teixit es troba estructurat per un grup de petites entitats denominades fascicles, els quals conformen les fibres bàsiques. Al seu torn, en aquesta estructura hi ha fibres ondulades que contribueixen de forma significativa en la seva resposta no lineal a un esforç de tensió aplicat; però, encara no està clar en quina forma i quantitat és la relació funció-estructura que exerceix un paper en el comportament d’un lligament.

Funció

La funció dels lligaments és la unió i estabilització d’estructures anatòmiques, sent comuna de trobar entre els ossos i cartílags de l’organisme, especialment en aquells en què formen articulacions. A diferència dels tendons, que connecten músculs amb os, els lligaments interconnecten ossos adjacents entre si, tenint un paper molt significatiu en el sistema múscul esquelètic. En una articulació, els lligaments permeten i faciliten el moviment dins de les direccions anatòmiques naturals, mentre que restringeix aquells moviments que són anatòmicament anormals, impedint lesions o protrusions que podrien sorgir per aquest tipus de moviment.

Classificació

Els lligaments es classifiquen tradicionalment com:
1. Acintats: lligaments que passen d’un os a un altre sense perdre contacte en cap moment amb l’os.
2. Cordonats: lligaments que salten d’una estructura òssia a la següent.

Lligaments de la columna vertebral

– Lligament longitudinal anterior
És una banda ampla i fibrosa que corre al llarg de la superfície anterior de cossos vertebrals i discos intervertebrals. S’estén des de l’os occipital fins a la superfície anterior del sacre. Estabilitza els cossos vertebrals anteriorment i reforça la paret anterior dels discs intervertebrals; a més prevé la hiperextensió de la columna vertebral.

– Lligament longitudinal posterior
És una banda fibrosa i estreta que corre al llarg de la superfície posterior dels cossos vertebrals i discos intervertebrals dins del canal vertebral. S’estén des del crani al sacre; prevé la hiperflexió de la columna vertebral.

– Lligament groc
Són bandes elàstiques petites i amples que corren entre làmines de vèrtebres adjacents. Estan formats principalment de teixit elàstic groc. En la línia mitjana existeixen petites esquerdes que permeten el pas de venes des dels plexes venosos vertebrals interns als externs. Aquests lligaments ajuden a mantenir la postura normal i les curvatures de la columna vertebral.

– Lligaments interespinosos
Són membranosos i relativament febles. S’estenen entre les arrels i vèrtexs dels processos espinosos. Estan més desenvolupats a la regió lumbar.

– Lligaments supraespinosos
Són lligaments forts semblants a un cordó; s’estenen al llarg dels vèrtexs dels processos espinosos des C7 fins al sacre, augmentant de gruix de dalt a baix. Superiorment es continuen amb el lligament nucal i anteriorment amb els lligaments interespinosos.

– Lligament nucal
Correspon al lligament supraespinós engruixit de la columna vertebral superior (C1-C6); forma un septe mig triangular entre els músculs de cada costat del coll posterior.

– Lligaments intertransversos
S’estenen entre processos transversos adjacents; són importants només a la regió lumbar.

Els fisioterapeutes t’ajuden a prevenir les varius

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Les varius és una patologia que afecta actualmen el 30% dels adults i que es presenta com un dels símptomes més comuns de la insuficiència venosa crònica. Amb l’arribada de la primavera i la calor, les venes es dilaten més del normal i provoquen una major retenció de líquids i acumulació de sang. Per aquest motiu, el fisioterapeutes han dedicat el vídeo-consell del mes de març a la prevenció de les varius. Mans de Sant, el centre de fisioteràpia de referència de Sant Cugat, com a centre col·legiat es fa ressò d’aquestes recomanacions.

Juntament amb el maluc, les cames suporten pràcticament el 50% dels músculs de la massa muscular d’una persona. Per mantenir-les actives tot i l’arribada de la calor i evitar també la sensació de cames inflades, congestionades i cansades, els fisioterapeutes aconsellen mantenir una vida saludable i fer exercici moderat de manera regular, seguir una dieta equilibrada, beure l’aigua diàriament i evitar substàncies nocives com el tabac o l’alcohol.

La postura

També és recomanable tenir cura de la postura i no romandre asseguts o drets massa estona seguida, així com dormir amb les cames lleugerament elevades, sobretot en temporades de temperatures més altes. De fet els fisioterapeutes recomanen aplicar lleugers massatges ascendents des dels peus cap als genolls, aplicant gels freds que contribueixin a evitar la sensació de cames cansades. La Fisioteràpia ofereix tècniques com el massatge de drenatge o la pressoteràpia que fomenten el drenatge i l’eliminació de líquids. És fonamental tenir la pell hidratada perquè mantingui l’elasticitat necessària.

Finalment, si creiem que podem tenir problemes a les cames, és recomanable anar amb freqüència al fisioterapeuta perquè ens ajudi a reeducar la nostra marxa, utilitzant tècniques que ens proporcionin una major elasticitat, moviment i força, així com consultar la necessitat de l’ús de mitges de compressió, que millorin la circulació.

La campanya ’12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, Navarra,  Andalusia,  València,  Galícia,  la Comunitat de Madrid, Cantàbria i  Catalunya.

Recuperant els corredors de les Milles de Valldoreix

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Mans de Sant va estar dissabte passat a la 15a edició de les Milles de Valldoreix per recuperar de l’esforç als corredors. Els fisioterapeutes del centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès. van estar fent massatges als participant de les diferents proves, la de tres i cinc milles. A la carpa que es va instal·lar, els fisios van tractar sobretot les cames dels runners que arribaven amb sobrecàrregues per l’exigència de la cursa. Cal destacar la presència a la cita del paratriatleta Dani Nafría, que és pacient i amic de Mans de Sant. També va participar-hi un altre pacient del centre de fisioteràpia, Bernat Gisbert, vocal d’Esports de l’EMD de Valldoreix, que va finalitzar 10è de 183 atletes en la prova de les 5 Milles,

Les Milles de Valldoreix continua consolidant la seva proposta. Aquesta edició comptava amb 479 inscrits, 31 més respecte l’any passat. De fet, en aquesta ocasió es va apostar pel format mixt i amb diferents categories: la de tres milles, la de cinc i també les tres categories infantils. La sortida de les categories absolutes va ser del carrer Brollador, davant el pavelló de Valldoreix, a dos quarts de deu del matí.

Carles Castillo i Esther Cruz

Carles Castillo i Esther Cruz han guanyat la 15a edició de les Milles de Valldoreix, organitzades per l’EMD de Valldoreix i el Complex Esportiu amb la repetició del format mixt per segon any consecutiu. Més de 400 atletes han disputat aquest dissabte la cursa que també s’ha dividit en la categoria de 3 milles, tant masculina com femenina, i les infantils, no competitives.
Circuit dur amb constants pujades i baixades i amb grans desnivells els que han hagut de suportar els atletes de les Milles de Valldoreix. La sortida de les 3 i les 5 milles s’ha fet de manera puntual a dos quarts de deu del matí i des de l’inici s’ha format un grup de quatre escapats que han trencat la cursa.

A les 3 milles, triomf autoritari de Pepe Díaz, que revalida títol. En categoria femenina, Sandra Alonso ha estat la vencedora.

A les 5 milles, Carlos Castillo amb un temps de 27 minuts i 59 segons s’ha imposat amb molta comoditat. El guanyador destaca la dificultat del traçat.

Esther Cruz ha guanyat la categoria femenina amb una marca de 34 minuts i sis segons. L’entrega de premis ha tancat la categoria absoluta.

Curses infantils

La principal novetat d’enguany ha estat que les curses infantils, gratuïtes, han passat a ser participatives i no competitives i, per tant, l’organització no ha establert una classificació. Tots els atletes (108 nens i 94 nenes) han rebut una medalla. Hi ha hagut 3 curses infantils. La cursa Infantil 1, per a nois i noies nascuts entre els anys 2003 i 2006, han recorregut una distància de 1.600 metres. En la Infantil 2, per a nois i noies nascuts entre els anys 2007 i 2008, han fet una distància de 1.000 metres, i finalment, en la Cursa Infantil 3, els nois i noies nascuts entre els anys 2009 i 2012, han completat un circuit de 600 metres.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies