was successfully added to your cart.

Criomassatge Terapèutic en Sec amb Cool Roller, ràpid i eficaç

Posted by | Cool Roller, Destacats, Notícies | No Comments

Actualment la majoria dels pacients que acudeixen a la consulta del fisioterapeuta té alguna lesió de més o menys gravetat en parts toves (contractures, sobrecàrregues, trencaments fibrilars, esquinços, etc.) localitzada principalment en esquena i maluc, però també en extremitats superiors i inferiors. Per ajudar a tractar de forma ràpida i eficaç aquest tipus de lesions, s’ha desenvolupat una nova tècnica: Cool Roller Massage (CRM).

El gerent de Mans de Sant, Ivan Alòs, el centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Valllés, és el creador d’aquesta eina El Cool Roller utilitza una eina específica per a realitzar un massatge profund: el Cool Roller, amb el qual es treballen els punts gallets, sobrecàrregues del múscul, etc.

La nova i revolucionària tècnica de massatge fisioterapèutic CRM incorpora les propietats curatives del fred simultàniament a les del massatge manual, aconseguint una rehabilitació profunda, ràpida i indolora del pacient.

Físicament el Cool Roller és un recipient còncau-convex, suaument rugós, amb càpsula semiesfèrica, fet d’un gel criogènic que permet la perfecta adaptació i tractament de totes les parts del cos del pacient alhora que és ergonòmic per a les mans del fisioterapeuta. Amb la seva dinàmica d’utilització en mans expertes, transmet un fred agradable i continu que alleuja al pacient i fa també l’aplicació del massatge més agradable al fisioterapeuta.

Durant la formació, els interessats podran conèixer els camps d’aplicació d’aquesta tècnica, així com adquirir una adequada pràctica que els permetrà obtenir un avantatge addicional respecte al massatge tradicional.

El massatge fisioterapèutic, la tècnica creada per Mans de Sant

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Les mans d’un fisioterapeuta són tot el que aquest necessita per treballar. Les mans són eines que es poden utilitzar amb molts objectius dins d’una teràpia. Entre les maneres en què podem utilitzar les nostres mans en una teràpia podem trobar els massatges. Al centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès Mans de Sant han creat una tècnica creada fa relativament que utilitzen als 9 fisioterapeutes: el massatge fisioterapèutic. A més , Mans de Sant ha creat el criomasaje terapèutic amb l’eina Cool Roller. Aquesta disciplina ha estat molt ben estructurada per aquest equip i un dels seus fisioterapeutes creadors, Ivan Alós, t’explicarà tot el que necessites saber sobre aquesta tècnica.

Però, per què donar-li tanta importància a aquesta tècnica? Doncs un fisioterapeuta té com a objectiu restablir i mantenir els teixits tous de l’organisme. Si l’estructura de tendons, lligaments, músculs i fàscies no està correcta llavors és quan es produeixen les alteracions múscul-esquelètiques. Una de les eines més senzilles que pot utilitzar el fisioterapeuta és el massatge, i el Massatge Fisioterapèutic té la seva acció directa sobre l’arrel del dolor en aquests teixits, afavorint la circulació, el drenatge de toxines que irriten i activen les terminacions nervioses lliures, disminuint el to, destruint fibrosi que limiten el moviment i generen igualment dolor, etc.

Mitjançant el massatge fisioterapèutic “cacem” lligaments, tendons i músculs lesionats. Cal destacar que aquesta tècnica s’enfoca principalment a l’esquena, el mal d’esquena sol ser la causa més comuna de visites al fisioterapeuta, i encara més específicament dels lligaments (ja que les lesions de lligaments són les més freqüents entre els teixits tous extremadament comuns perquè són els que supleixen als músculs quan les càrregues es fan permanents i com no són teixits preparats per aguantar aquestes càrregues es lesionen).

Qualsevol fisioterapeuta interessat en millorar en les seves tècniques manuals ha d’aprofitar aquesta oportunitat. Aquest curs en línia de massatge Fisioterapèutic et permetrà tractar de manera més eficient el raquis de les teves pacients.

 

Cuidar-se amb fisioteràpia, el propòsit per al 2019

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Ja ha arribat el 2019. Amb l’inici de l’any nou, tots fem un llistat de propòsits. Des del centre de fisioteràpia Mans de Sant us volem animar a complir aquests reptes. En primer lloc, cal cuidar-se més. El dia a dia laboral i familiar, fa que portem un ritme molt alt. De tant en tant, però, hauríem d’aturar-lo i tenir temps per nosaltres.

Cal tenir cura de l’alimentació. Sempre que puguem hem d’intentar fer els àpats els més equilibrats possibles. És necessari evitar el menjar ràpid i eliminar els fregits. Incloure més verdura i peix també és bàsic per millorar el nostre estat de salut.

Un altre propòsit que es pot fer és començar a fer esport. A Mans de Sant impulsem els hàbits saludables com la practicar de l’esport. Donem suport a molt esdeveniments esportius que es fan a la ciutat i per les nostres mans passen esportistes de qualsevol disciplina. Per això, estem conscienciats de la importància per la salut pel cos humà. Per tant, donem suport a tots aquells que us heu proposat sortir a córrer, apuntar-vos a un gimnàs o practicar pàdel. Molts ànims!

Com a centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat del Vallès també us animem a dedicar-vos més temps a la vostra cura personal. A la nostra botiga online podeu disposar d’un centenar de productes, en funció de les necessitats de l’usuari. S’apleguen en quatre categories: fisioteràpia, tècniques, estètica i Cool Roller. En tots els casos les tarifes es poden trobar en format de tractament i d’abonament. També estan classificats en funció del temps de la sessió: 30, 45 o 60 minuts. Pel que fa a la primera categoria, és la més habitual i clàssica. Es tracta del manteniment de l’esquena, massatge esportiu i descàrrega. A més, també s’inclou el drenatge limfàtic i el massatge manual. En aquest apartat també es pot trobar el massatge esportiu i descàrrega amb presoteràpia de Normatec Recovery un sistema innovador que utilitzen els esportistes d’elit.

Pel que fa a la categoria de tècniques, és l’opció més adequada per tractar calcificacions, fascitis plantar, esperons calcanis, trencaments fibrilars, esquinços, bursitis, tendinitis en general, túnel carpià, síndrome piramidal i altres patologies específiques, Segons patologia i estadi de la mateixa, es poden utilitzar ones de xoc, Physium, Kinesiotape, Punció Seca, ecografia i Indiba.

No ens podem oblidar dels tractaments d’estètica, ja sigui corporal o facial. Millorar el teu aspecte amb Presoteràpia o Physium més i Indiba és una bona opció per aquelles persones que es volen veure més maques. Els abonaments poden resultar més eficients per aconseguir els resultats esperats.

La botiga també inclou la possibilitat de comprar Cool Roller, l’eina patentada per Mans de Sant. Combina el massatge en profunditat i l’aplicació de fred en sec. Es pot trobar aquesta eina de fisioteràpia en diferents colors i combinacions.

Els fisioterapeutes recorden que un bon descans és clau per evitar lesions

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Triar el coixí correcte és fonamental per evitar lesions cervicals i mandibulars i per mantenir l’esquena i el crani rectes, cosa que ens garantirà un bon descans. I un bon descans és indispensable per a la salut. De tot això, i més, parla el videoconsell de novembre de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, en què participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Mans de Sant com a centre de fisioteràpia de Sant Cugat de referència i col·legiat vol fer-se ressò d’aquestes recomenacions.

Unes vuit hores de mitjana al dia, una tercera part de la nostra vida, és el temps que passem dormint i no és perquè sí, segons expliquen els fisioterapeutes. De fet, dormir regenera les nostres cèl·lules, recarreguem piles. Però no tot és estirar-se i tancar els ulls. Cal vetllar doncs per la postura, pel tipus de coixí i de matalàs, pel soroll i la llum que ens envolten, per la temperatura ambient i per mantenir una bona respiració. Tal com expliquen els fisioterapeutes, com més fràgils tenim les cervicals més important és que el coixí subjecti bé el crani alineat amb la columna.

A més, un bon son demana una posició corporal horitzontal i que únicament en casos de malalties cardiovasculars s’elevin el cap o les cames. També es recorda que és millor evitar llits i matalassos amb components metàl·lics, que puguin provocar sorolls incòmodes, així com llums massa brillants provinents de tauletes o telèfons mòbils.

Pel que fa a la temperatura ambient, l’ideal són 21 graus, una humitat d’entre el 60 i el 85% i una roba de llit i matalàs transpirables. Els matalassos amb el factor de suport SAG=2 (en què la part superior del matalàs és dues vegades més suau que la inferior) són els més recomanables. Deu anys és el seu temps estimat de vida útil.

Recuperant als corredors de la Barcelona Trail Races

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Mans de Sant ha tornat a ser el centre de fisioteràpia oficial de la Barcelona Trail Races. Durant tota la jornada, els fisioterapeutes de Mans de Sant van estar fent massatges als corredors que arribaven a la meta per recuperar-los d’aquesta dura i exigent prova atlètica. Amb massatges manuals, Cool Roller i Thumper Massager, els professionals van descarregar sobretot les cames dels participants d’aquesta cursa. El centre de competició va ser al Velòdrom d’Horta de Barcelona. A tocar de la la parada de metro Mundet.

Aquest 2018 arribava la sisena edició de l’ultra de la ciutat de Barcelona, el Gran Trail Collserola. Es tracta d’una competició en semiautosuficiència amb un traçat que recorre camins de la serra de Collserola. Es va disputar el dissabte 24 de novembre del 2018.

Es tracta de la primera cursa de muntanya de llarga distància amb sortida i arribada a Barcelona i amb un recorregut que passa per vuit dels nou municipis que conformen el Parc Natural de la Serra de Collserola.

Total 470 dorsals, el límit eren 500, repartits en 398 corredors individuals i 72 equips de relleus. Molta gent que repeteix, molta gent nova, equips amb molt color local i com cada any uns quants corredors que van participar a la cursa. El guanyador de la prova general va ser Carlos Merlos Garcia, de l’equip One life team, va arribar a la meta amb un temps de 6:54:31. A la cursa per relleus, l’equip guanyador va ser Ashi Team 3 que va creuar la línia de meta amb un temps 6:03:45.

El Parc Natural de la Serra de Collserola representa una zona verda per a més de 3 milions de persones de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta gran àrea és part fonamental de la qualitat de vida tant dels veïns com dels visitants. Cada cop que hi entrem, a passejar, a córrer o amb bicicleta, el nostre deure és protegir-lo, cuidar-lo i també millorar-lo.

Black Friday, una sessió de Normatec gratis

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Mans de Sant s’apunta a la campanya comercial del Black Friday del 2018. Durant aquesta setmana, les persones que comprin el seu tractament a la botiga online, tindran una sessió de Normatec gratuïta. Des aquesta manera, pel preu d’un massatge, els pacients del centre de fisioteràpia de referència a Sant Cugat obtindran un altre tractament. Recordem que Normatec és una tècnica de pressoteràpia que utilitzen els esportistes d’elit. En Mans de Sant posem a l’abast dels nostres pacients aquest tractament.

Normatec és líder en la recuperació ràpida; aquests sistemes proporcionen un avantatge competitiu a esportistes, coaches i entrenadors de tot el món. El nostre objectiu és establir la recuperació com una part essencial en l’entrenament d’un esportista, i creiem que NormaTec és la millor manera d’aconseguir-

Què és el Black Friday?

Es coneix com Black Friday o “Divendres Negre” al dia que comença la temporada de compres nadalenques als Estats Units. Té lloc un dia després del dia de “Acció de gràcies”, que se celebra el quart dijous del mes de novembre. Alguns atribueixen el nom al fet que en aquest dia comença l’època en què els comerços aconsegueixen canviar els números vermells per negres. D’altres, però, asseguren que l’adjectiu “negre” té el seu origen en el 19 de novembre de 1975, quan The New York Times va utilitzar per primera vegada l’epítet fent al·lusió al desgavell del trànsit i el caos que s’havien produït aquell any en la ciutat a causa dels descomptes del dia posterior a “Acció de gràcies”.

El 2010, la companyia Apple va decidir importar aquesta tradició nord-americana a Espanya i des de llavors aquesta celebració ha anat cobrant cada vegada més força. Les principals companyies ofereixen mega-descomptes a les seves botigues on line i físiques, i centenars de persones es congreguen al voltant dels centres comercials per atrapar les millors ofertes.

Recuperant els corredors del 20è Cros Ciutat de Sant Cugat

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Mans de Sant va tornar a estar present al Cros Ciutat de Sant Cugatque aquest any arribava a la 20a edició. Un total de 3.798 escolars (4.915 inscrits) han participat en aquesta prova atlètica que ha organitzat l’Ajuntament de Sant Cugat, a través de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET). Aquest cros escolar, l’esdeveniment esportiu anual amb més participació a Sant Cugat, s’ha celebrat aquest diumenge, 11 de novembre, al matí, al parc de la Pollancreda, en una jornada on el sol i una excel·lent temperatura han estat protagonistes.

El Cros de Sant Cugat està obert a tothom i es pot participar des de la categoria prebenjamí fins a sènior. Cada categoria disposa d’una distància diferent. Així doncs, aquest esdeveniment atlètic esdevé tot una festa de l’esport amb un tarannà marcadament familiar. A més, s’emmarca en un vessant competitiu ja que és una prova classificatòria per a la final nacional dins del circuit comarcal de Cros.

Els fisioterapeutes de Mans de Sant han estat tota la jornada atenent els corredors de la categoria sènior a recuperar-se de l’esforç d’aquesta cursa. Amb massatge manual, Cool Roller i Thumper Massager, s’ha pogut descarregar els atletes que han passat per l’estand del centre de fisioteràpia de referència de Sant Cugat.

Els primers classificats (de totes les categories excepte de la popular -séniors-), del Cros Ciutat de Sant Cugat i de la resta de Crossos escolars/comarcals, es classificaran per disputar la final nacional de cros que es farà el diumenge 10 de març al Baix Camp.

Pel que fa a la categoria sènior, per a persones nascudes a partir de l’any 1999 i amb un circuit de 5.540 metres, els guanyadors han estat els santcugatencs Aleix Serra Viladrich, de 19 anys, i Maribel Tomás Alvear, de 44 anys, ambdós atletes del Club Muntanyenc Sant Cugat.

Les principals novetats d’enguany han estat que el xip electrònic estava adherit directament al dorsal i que hi ha hagut 4 entregues de trofeus el mateix dia de la prova atlètica. Com en els últims anys, l’organització, unes 140 persones, ha ofert diferents serveis, com l’aparcament de bicicletes a l’avinguda de les Corts Catalanes, una zona d’estiraments, servei de guarda-roba, servei de fisioteràpia i servei de bar.

Mans de Sant, al lliurament dels premis TOT Fotoportada de Sant Cugat

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Un any més, Mans de Sant, a través del seu gerent, Ivan Alòs, va estar present al lliurament dels premis del 21è concurs TOT Fotoportada Hospital Universitari General de Catalunya. Els guanyadors es van fer públics el dijous, 25 d’octubre, a la plaça de Barcelona de Sant Cugat del Vallès. En aquest indret s’han repartit els 8.000 euros en premis, alhora que s’ha inaugurat l’exposició amb les prop de 1.200 fotos dels participants.

Aquest any, el concurs  estava dividt en 4 categories: Esports, Lleure, Instagram i Viatges. D’entre les prop de 1.200 fotografies rebudes, la guanyadora ha estat la titulada “Sense por”, de Jana Foraster, captada a les Cascades del Niàgara.

En la categoria “Esports”, a la qual es van presentar 45 fotografies, s’han lliurat tres premis. El primer ha estat per la fotografia “Equilibri”, de Maria del Mar Ruiz. El segon premi l’ha recollit Christian Linder per “Sota aigua”. I el tercer premi ha estat per Carlos Pallarés i la fotografia “Surfing dunes”.

Sis premis són els que s’han lliurat en la categoria “Lleure”, escollides entre les 283 presentades. Per aquest ordre, s’ha premiat Jaume Benet, per “Raphael”; Ramon Poca, per “Globus”; Jordi Garcia, per “Geometria Natural”; Nicholas Trochil, per “Forever Young”; Martí Romaní, per “Posta de sol en família”, i M. Sergio López, per “Entra en mi mente”.

Pel que fa a la categoria “Instagram”, s’han premiat, entre les 330 presentades i per aquest ordre, nou fotografies, compartides pels perfils @betta_spl_, @Laiagescu, @tony_gallardo_, @gonzalopasquier, @Jcontrerasra, @Aitorrodrigo, @Cutyanimalz, @xavisixtynine i @Nicktrochilphotography.

Durant l’acte de lliurament dels premis, Ramon Grau, editor del TOT Sant Cugat, ha destacat l’àmplia participació en el concurs i agraint la “fidelitats dels santcugatencs i santcugatenques” amb la cita.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha destacat la consolidació del concurs, destacant que mostra les vivències dels santcugatencs. També ha valorat el fet que la mostra es pugui veure a la plaça de Barcelona, un “lloc emblemàtic de la ciutat”, ha dit, “fent valdre la fotografia en un moment en què tots anem empantallats i mirant a terra”.

El gerent de Mans de Sant, Ivan Alòs, ha participat en el lliurament de premis amb l’editor Ramon Grau i l’alcaldesa Carmela Fortuny.

L’exposició es pot veure a la plaça de Barcelona fins al 25 de novembre. Posteriorment es podrà veure a l’Hospital universitari General de Catalunya, on es podrà veure durant un mes més.

El massatge fisioterapèutic, un curs amb Ivan Alòs

Posted by | Destacats, Notícies | No Comments

Les mans d’un fisioterapeuta són tot el que aquest necessita per treballar. Les mans són eines que es poden utilitzar amb molts objectius dins d’una teràpia. Entre les maneres en què podem utilitzar les nostres mans en una teràpia podem trobar els massatges. En aquest curs online de Fisiocampus et portem una tècnica creada fa relativament poc per 9 dels treballadors de la clínica Mans de Sant (Sant Cugat, Barcelona, ​​Espanya; on a més s’ha creat el criomasaje terapèutic amb l’eina Cool Roller®): el Massatge fisioterapèutic. Aquesta disciplina ha estat molt ben estructurada per aquest equip i un dels seus fisioterapeutes creadors, Ivan Alós, t’explicarà tot el que necessites saber sobre aquesta tècnica.

Però, per què donar-li tanta importància a aquesta tècnica? Doncs un fisioterapeuta té com a objectiu restablir i mantenir els teixits tous de l’organisme. Si l’estructura de tendons, lligaments, músculs i fàscies no està correcta llavors és quan es produeixen les alteracions múscul-esquelètiques. Una de les eines més senzilles que pot utilitzar el fisioterapeuta és el massatge, i el Massatge Fisioterapèutic té la seva acció directa sobre l’arrel del dolor en aquests teixits, afavorint la circulació, el drenatge de toxines que irriten i activen les terminacions nervioses lliures, disminuint el to, destruint fibrosi que limiten el moviment i generen igualment dolor, etc.

Mitjançant el Massatge Fisioterapèutic “cacem” lligaments, tendons i músculs lesionats. Cal destacar que aquesta tècnica s’enfoca principalment a l’esquena, el mal d’esquena sol ser la causa més comuna de visites al fisioterapeuta, i encara més específicament dels lligaments (ja que les lesions de lligaments són les més freqüents entre els teixits tous extremadament comuns perquè són els que supleixen als músculs quan les càrregues es fan permanents i com no són teixits preparats per aguantar aquestes càrregues es lesionen).

Qualsevol fisioterapeuta interessat en millorar en les seves tècniques manuals ha d’aprofitar aquesta oportunitat. Aquest curs en línia de Massatge Fisioterapèutic et permetrà tractar de manera més eficient el raquis de les teves pacients.

OBJECTIUS D’AQUEST CURS

  • Objectiu General
  • Capacitar els fisioterapeutes i altres professionals de l’àrea de la salut en la tècnica de massatge Fisioterapèutic, tècnica enfocada cap a la millora dels teixits tous del raquis.
  • Objectius específics
  • Definir les etapes i els moviments a realitzar durant la realització del massatge.
  • Distingir l’abordatge dels diferents segments del raquis i com treballar cada un.
  • Mostrar la realització de cada un dels segments en què es realitza el Massatge Fisioterapèutic.

Evolució fisiològica de Cool Roller

Posted by | Cool Roller, Destacats, Notícies | No Comments

El Cool Roller Criomassatge té unes característiques diferencials respecte a altres tipus de massatge terapèutic-esportiu manual, la primera característica a destacar és que li agent fred està present amb els avantatges que això comporta, la segona característica és que es poden fer diverses manipulacions diferents estimulant al mateix temps i uniformement un gran nombre de receptors cutanis el que provoca una relaxació immediata en la musculatura, la tercera característica és que tant la crioteràpia com el massatge profund es combinen aconseguint un efecte relaxant, descontracturant, antiespasmòdic i antiinflamatori en un breu espai de temps.

Quan apliquem el Cool Roller, la sensació que es té en el mateix instant és de fred, pressió moviment i relaxació-alleugeriment, a mesura que va avançant la teràpia això és als 30-40 segons, l’efecte del fred gairebé no es nota i va deixant pas de manera gradual a una sensació de moviment, relaxació-alleugeriment i pressió. En iniciar el massatge, s’estimulen els receptors de temperatura, pressió gruixuda, i moviment, aquests estímuls viatgen a través del sistema antero lateral (transmet sensacions de dolor, temperatura i de pressió i tacte groller).

Durant ia l’inici del massatge amb Cool Roller, s’estimulen els receptors que s’adapten ràpidament, són els receptors de velocitat de moviment o bàsics ja que aquests només s’estimulen quan canvia la potència o intensitat de l’estímul, el nombre d’impulsos que transmeten està relacionat directament amb la velocitat a què es produeix el canvi com ara els corpuscles de Pacini que s’estimulen durant uns mil·lisegons quan s’aplica una pressió brusca, després l’excitació desapareix encara que la pressió continuï.

En aquest inici del tractament són especialment rellevants els corpuscles de Meissner ja que s’adapten una fracció de segon després d’haver estat estimulats, els corpuscles de Merkel, els quals transmeten un senyal fort a l’inicialment però que s’adapta parcialment i un to més feble que continuarà durant el tractament ja que transmeten les sensacions d’un estat estable produït pels objectes aplicats a la pell, així mateix destacar els òrgans diana del pèl que s’adapten fàcilment i que detecten sobretot el moviment dels objectes situats a la superfície corporal o que es posen en contacte per primera vegada amb el cos, els corpuscles de Kraus també s’adapten molt ràpidament a l’inici del massatge per anar adaptant-se en pocs minuts. A mesura que avança el tractament es comencen a estimular més els receptors de moviment i pressió, els estímuls viatgen sobretot a través del sistema de les columnes dorsals-lemnisco intern ja que les maniobres són molt més concretes: canvien d’intensitat, de pressió i de velocitat.

Quan el tractament està més avançat s’adapten els receptors tònics ara els impulsos procedents dels fusos musculars i de l’aparell de Golgi dels tendons i alguns receptors tàctils com les terminacions de Ruffini i els discos de Merkel. Durant el tractament són especialment rellevants els òrgans terminals de Ruffini, aquestes terminacions s’adapten molt poc i per això són importants per a senyalitzar els estats estables de deformació contínua de la pell i els teixits profunds com els senyals de tacte i de pes continu i les sensacions de pressió.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies